Yandex Metrica

Rus ordusu savunmaya geçti, Ukrayna taarruz halinde! Harkov, İzyum, Herson ve Melitopol...

Rus ordusu savunmaya geçti, Ukrayna taarruz halinde! Harkov, İzyum, Herson ve Melitopol...

Ukrayna Genelkurmayı, işgal altındaki Herson'da bile Rus ordusunun savunma pozisyonuna geçtiğini, Harkov, İzyum ve Melitopol yönlerinde de durumun aynı olduğunu açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:15

Rus ordusu Ukrayna topraklarının doğu kanadındaki cephelerde saldırı pozisyonundan savunma durumuna geçti. 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan işgal süresince beklediği 'başarıyı' bir türlü yakalayamayan ve bugüne kadar 25 binden fazla askerini kaybeden Ruslar, Ukrayna doğusundaki Herson ve Melitopol cephelerinde savunma pozisyonu aldı. 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Birimi'nden Tuğgeneral Aleksey Gromov, başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında Rus ordusunun pozisyonlarına ilişkin son bilgileri aktardı. Geçtiğimiz iki ay boyunca Rusların yoğun biçimde bombardıman altında tuttuğu Harkov'un hiçbir zaman Rus egemenliği altına girmediğine dikkat çeken Gromov, Ukrayna kuvvetlerinin Harkov, İzyum ve Melitopol istikametinde taarruz halinde olduğunu anlattı. 

Rus ordusunun sahadaki güçlerini Luhansk yönüne aktarmakta olduğunu dile getiren Ukraynalı komutan, bunun yanında Severodonetsk, Popasnyansky ve Kurakhovsky bölgelerine uçak, havan topu ve çok namlulu roketatar sistemleriyle saldırıların sürdüğünü dile getirdi. 

Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı yamyamlar yedi! Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı... Haberi Görüntüle

HERSON'DA REFERANDUM OYUNU

Bu arada 2014 yılında işgal ettiği Kırım ve Donbass'ta işgali meşrulaştırmak için göstermelik referandumlar tertipleyen Rusya, aynı eylemi Kırım batısındaki Herson'da gerçekleştirmeyi tasarlıyor. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Herson bölgesinin Rusya'ya katılma kararının "Kırım'da olduğu gibi meşrû olması gerektiğini" savundu. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin başdanışmanı Mikhail Podolyak ise bu sözleri alaya alarak, 'işgalcilerin bir gün Mars ve Jüpiter'i de birleştirme kararı alabileceklerini' ancak kendilerinin tüm bu kelime oyunlarını bozacağını dile getirdi. Kiev yönetimine göre Ukrayna ordusu, Herson'u Ruslardan almak için taarruz halinde bulunuyor. 

Ukrayna kuvvetlerinin kuşatma altındaki Mariupol'e bir harekât düzenlemesi ise yakın zamanda zor görünüyor. Tuğgeneral Aleksey Gromov, askerlerin Mariupol'e en yakın 150 km uzaklıkta bulunduğunu ancak Rusların şehir kenarında savunma hatları oluşturduğunu belirterek oraya herhangi bir operasyonun çok fazla kayba neden olacağını bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading