Yandex Metrica

Rus ordusu Dinyeper kıyısındaki Enerhodar'ı yakıyor! Pek çok nokta bombalandı

Kırım'a yakın Herson, Melitopol, Berdyansk ve Mariupol'de zar zor tutunabilen Rus ordusu bir yandan kuzeyde Dinyeper'e 'güvenle' ulaşmak için Enerhodar kasabasını yoğun biçimde bombalamaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 18:55

Savaşın 9. gününde Rus ordusu Ukrayna güneyindeki Kırım'dan kuzeye doğru ilerliyor. Ruslar Kırım kenarındaki kentlerden Herson, Melitopol, Berdyansk ve Mariupol'e yoğun saldırılarda bulunmasına rağmen bunlardan ancak Herson'da kontrol sağlayabildi. Diğer yerleşim birimlerinde çatışmalar sürüyor. 

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

BOMBALAR DİNYEPER KIYILARINI VURDU

Ukrayna ordusu ve halkı sözkonusu bölgelerde Ruslara büyük kayıplar verdirirken Kremlin güçleri ise hızla daha kuzeye ilerleme hedefinde. Bu amaçla Kırım kuzeyindeki Dinyeper nehri kıyısında bulunan Enerhodar kasabası dün akşamdan beri Rus uçaklarının hedefi oldu. 

Sahada üstünlük kurmak için sivil yerleşim yerlerine saldırmaktan çekinmeyen Rus Hava Kuvvetleri, Enerhodar kasabasında da pek çok noktayı bombaladı. O anlar bölgedeki Ukraynalılar tarafından saniye saniye kaydedildi. 

İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı Haberi Görüntüle

ODESSA ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR

Karadeniz'de en az 8 adet çıkarma gemisinin konuşlanmasından ötürü Odessalılar ise diken üstünde. Kentte muhtemel bir Rus çıkarmasına karşı önlemler artırıldı. Ukrayna ordusu bölgeye takviye birlikler gönderirken Odessa caddelerinde kum dolu çuvallarla barikatlar kuruluyor.

Ukrayna'nın Karadeniz'e açılan en önemli limanlarından Odessa'yı ele geçirmeyi hedefleyen Ruslar, ardından hemen kuzeydeki Moldova'ya yönelip burada bulunan 'dünyanın en büyük cephaneliği' Transdinyester'e ulaşmak istiyor. 

Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Haberi Görüntüle

HAVAALANINDA PİSTLER ARAÇLARLA KAPATILDI

Denizden çıkarma esnasında Rusların muhtetmel bir hava indirme operasyonuna karşı Odessa Havaalanı'nda önlemler alındı. Uçakların iniş yapmasını önlemek için pistlerde araçlar konuşlandırıldı. Havaalanındaki son durum, İsrail askeri uydularınca böyle görüntülendi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading