Yandex Metrica

Rus oligarklar kaçışta! Almanya milyonlarca dolar değerindeki yata el koydu

Rus oligarklar kaçışta! Almanya milyonlarca dolar değerindeki yata el koydu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası dünya genelinde Rusya'ya uygulanan yaptırımların hedefinde, Putin ile yakınlığı bulunan Rus oligarklar da bulunuyor. Rus milyarderlerin mal varlıklarına yaptırımlar kapsamında el konulmaya başlandı. Rus zenginler, el konulmaması için mega yatlarına güvenli limanlar aramaya başladı.

Dünya

07.04.2024, 20:56

Yaşanan savaş durumu sebebiyle Rusya'ya uygulanan yaptırımların radarına Rus vatandaşı milyarderler de girdi. 

Rus oligarklar milyonlarca dolar değerindeki yatlarını kaçırmaya başladı. Gemi trafik sisteminden takip edilen yatlarını el konulmaktan kurtarmaya çalışan milyarderler, Maldivler, Dubai, Barcelona limanlarına sığınmaya başladı. Ayrıca Almanya'nın 600 milyon dolarlık bir megayata el koyduğu bildirildi. 

Yatların büyük bir kısmı Hint Okyanusu ve yakınındaki bölgelere doğru hareket ediyor. VesselFinder.com sitesinden yatların güzergahları takip edilebiliyor. 

Hamas o anları yayımladı: Ortadoğu'da İsrail'in itibarı yerle bir oldu! İşgalci ordu mensubu keşkin nişancı atışıyla vuruldu Hamas o anları yayımladı: Ortadoğu'da İsrail'in itibarı yerle bir oldu!... Haberi Görüntüle

YATLAR MALDİVLER VE HİNT OKYANUSU'NA KAÇIRILIYOR

Şu an Maldivler'de bulunan en büyük 4 yatın Rus oligarklara ait olduğu belirtilirken, Maldivler'in ABD ile suçlu iade anlaşmasının bulunmadığı aktarıldı. 

Bölgede bulunan en büyük gemi, Victor Rashinkov'a ait 140 metrelik 'Ocean Victory' ve Oleg Deripaska'ya ait 111 metrelik 'Clio' gemileri. 

Andrey Kostin'e ait 'Sea Rhapsody' yatının 21 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinden önce 18 Şubat günü Türkiye'den ayrıldığı sonrasında Seyşeller'e gittiği belirtildi. 

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

ALMANYA BİR YATA EL KOYDU

Almanya'nın bu hafta Rus oligarklarından olan Alisher Usmanov'un megayatına el koyduğu bildirildi. Usmanov'un yatı bakım için Hamburg'da bulunurken Alman yetkililer tarafından el konulduğu bildirilid. 

600 milyon dolar değerinde olan yatın Putin'e sık sık sevgisini dile getiren Özbekistan doğumlu Alisher Usmanov'a ait olduğu bildirildi. 

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

FRANSA, RUS İŞ İNSANIN YATINA EL KOYDU

Rusların Ukrayna'ya karşı saldırıları devam ederken Fransa, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar kapsamında Rus oligark Igor Seçın'ın ana hissedarı olduğu şirkete ait lüks yata el koydu.

Fransa Ekonomi Bakanlığı'nın açıklamasında, 2 Mart gecesi Fransa'nın güneyindeki La Ciotat tersanesinden ayrılmak için hazırlandığı tespit edilen 86 metre uzunluğundaki lüks yata, AB'nin Rusya'ya karşı yaptırımları kapsamında Fransız gümrüğü tarafından el konulduğu belirtildi.

Amore Vero'n adlı yatın, onarım gerekçesiyle 1 Nisan'a kadar tersanede kalması bekleniyordu.

Fransa kara sularından çıkma girişiminde bulunan yata, gümrük otoritelerince saatler süren incelemelerin ardından el konulduğu kaydedildi.
Fransa, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar kapsamında Rus oligark Igor Seçın'ın ana hissedarı olduğu şirkete ait lüks yata el koydu.

Fransa Ekonomi Bakanlığı'nın açıklamasında, 2 Mart gecesi Fransa'nın güneyindeki La Ciotat tersanesinden ayrılmak için hazırlandığı tespit edilen 86 metre uzunluğundaki lüks yata, AB'nin Rusya'ya karşı yaptırımları kapsamında Fransız gümrüğü tarafından el konulduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading