Yandex Metrica

Rus milyarder Abramoviç'in yatı Bodrum'a demir attı

Rus milyarder Abramoviç'in yatı Bodrum'a demir attı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından batı ülkelerde yaptırıma tabi tutulan Rus iş insanı Roman Abramoviç'in "My Solaris" isimli yatı, Muğla'nın Bodrum ilçesine yanaştırıldı.

Dünya

07.02.2024, 23:42

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'yi satışa çıkaran Roman Abramovich'in yatı Türkiye’ye getirildi.  Abramovich'in Türkiye'den futbol takımı satın almak istediği iddia edilmişti.

 Abramoviç'in Bermuda Adaları bayraklı yatı öğle saatlerinde Datça'nın Fener Adası açıklarına geldi.

Siyonist İsrail Hamas lideri Henniye'nin ailesini hedef aldı:  İsmail Henniye'nin 3 oğlu hayatını kaybetti Siyonist İsrail Hamas lideri Henniye'nin ailesini hedef aldı: İsmail Henniye'nin... Haberi Görüntüle

139 METRE BOYUNDA

Karadağ'ın Tivat Limanı'ndan geldiği belirtilen, 139 metre boyunda ve 26 metre genişliğindeki yat bir süre Datça'da bekledikten sonra yönünü Bodrum'a çevirdi. Akşam saatlerinde Karaada önlerinden ilçeye gelen yat, Bodrum Gemi Yanaşma İskelesine yanaştırıldı.

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

HELİKOPTER PİSTİ VAR

Helikopter iniş pisti ve yüzme havuzu da bulunan yatı, sahil kenarındaki kafe ve restoranlarda oturan vatandaşlar ilgiyle izledi.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

ROMAN ABRAMOVİÇ KİMDİR?

Roman Abramoviç, Rus-Litvanyalı-İsrailli-Portekizli milyarder iş adamı, yatırımcı ve politikacıdır. Daha önce 2000'den 2008'e kadar Çukotka Özerk Okrugu'nun valisi olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda İngiltere'nin Chelsea FC Spor Kulübü sahibidir.

24 Ekim 1966 tarihinde Sovyetler Birliği Saratov bölgesinde dünyaya gelen Abramoviç, 3,5 yaşında babasını, 4 yaşında ise annesini kaybetti. Endüstri ve ticarete ilgisi Sovyet Ordusuna katılmadan önce başlayan ünlü isim iş hayatına 1992 yılında başladı. 1992-1995 yılları arasında beş şirket kurdu.

Rusya, İsrail, Litvanya ve Portekiz vatandaşlıklarına sahip olan Abramoviç 2019 yılının Forbes listesine göre 12,9 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle, Rusya'nın 11. en zengini, İsrail'in en zengin ikinci, Litvanya ve Portekiz’in en zengin kişisi konumunda. Aynı zamda da dünyanın 120. en zengin kişisi.

1999-2013 yılları arasında Çukotka'da okullar, hastaneler ve altyapı inşa etmek için 2.5 milyar dolardan fazla bağışla, yaşayan diğer Ruslardan daha fazla bağışta bulunduğu bildirilmiştir.

Yahudi Kültürü ve Dini Forumu tarafından son 20 yılda ABD, Rusya, Portekiz, İngiltere, İsrail, Litvanya ve başka yerlerdeki Yahudi davalarına 500 milyon dolardan fazla katkısından dolayı tanındı. Abramoviç, eleştirmenleri tarafından bir oligark olarak gösterildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading