Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus konvoyu Tel Rıfat'ta, Amerikan konvoyu Kamışlı'da! Türkiye'ye karşı yine birlikteler

Rus konvoyu Tel Rıfat'ta, Amerikan konvoyu Kamışlı'da! Türkiye'ye karşı yine birlikteler

Barış Pınarı Harekâtı'nda Türkiye'nin karşısına çıkan iki devlet, Suriye'ye yeni operasyon öncesi bir kez daha birleşti. Rusya Tel Rıfat'ta, ABD ise Kamışlı merkezde konvoylarla boy gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 19:25

Ukrayna'da savaşır görünen iki taraf, ABD ve Rusya, Suriye topraklarında tam bir uyum içinde çalışıyor. Ankara'nın PKK/YPG'ye yönelik operasyon kararlılığını gören bu iki devlet, Türkiye sınırının öbür yanında konvoylarla gövde gösterisi yapıyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk hedefi olması beklenen Tel Rıfat'ta Rus ordusuna ait araçlar bir kez daha görüntülendi. Halep'e açılan kapı niteliğindeki kasabada konvoy halinde dolaşan Rus ordusu, Ukrayna cephesinde sıklıkla görülen 'Z' işaretli araçlarla boy gösterdi. 

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

LAVRENTYEV ASTANA'DA SİNYAL VERMİŞTİ 

Aleksandr Lavrentyev

Ukrayna cephesindeki kayıplarından ötürü Rusya'nın Suriye'deki askerlerini çekmekte olduğu ve Tel Rıfat'ın da bu kapsamda boşaltıldığı iddia edilmişti. Dünkü Astana toplantısında Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşı olduklarını ifade eden Rus büyükelçi Aleksandr Lavrentyev, "Türk meslektaşlarımızı bu adımdan kaçınmaya çağırıyoruz. Biz Suriye'ye olan ilgimizi kaybetmedik. Suriye krizi, Rus dış politikası için bir öncelik olmaya devam ediyor" demişti. 

Lavrentyev'in açıklamasını doğrular nitelikte görüntüler bu sabah Tel Rıfat'tan geldi. PKK/YPG'nin, Esed rejiminin, İranlı milislerin ve Rus ordusunun karma şekilde bulunduğu stratejik kasabada Moskova 'henüz çekilmedik' demiş oldu. 

Güney Kıbrıs'tan yola çıkmıştı: Gazze’ye açılan deniz koridorunu kullanan ilk... Haberi Görüntüle

KAMIŞLI MERKEZDE AMERİKAN KONVOYU 

Suriye kuzeydoğusunda ise rejim ve Rus unsurlarının bulunduğu Kamışlı merkezinde ABD konvoyu ilk kez boy gösterdi. Bölgede Ruslarla bitişik şekilde üsler ve gözlem noktaları kuran Amerikan ordusu, zırhlı araçlarla Kamışlı sokaklarında görüntü verdi. 

Aynı zamanda ABD, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu'nun operasyon ihtimali artınca PKK/YPG'ye yönelik yığınağı artırdı. Son bir haftadır 70'ten fazla TIR'ın, terör örgütüne silah-mühimmat taşıdığı belirtiliyor. TIR'lara silah ve mühimmatı Irak'ta yükleyen Amerikan ordusu, bunun için güneydeki sınır kapısını kullanmayı tercih etti. 

Ürdün-Irak-Suriye üçgeninde ABD'lilerin kontrolündeki El-Tanf üssü yakınlarında bulunan El Velid Sınır Kapısı'ndan giren onlarca TIR, PKK/YPG için Amerikan silahları getiriyor. TIR'ların rotasının ilk etapta Rakka ve Deyrizor olduğu sanılıyor. 

Irak'tan Suriye'ye giren TIR konvoyu böyle görüntülendi.  


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading