Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus heyete ABD'den vize yok! Zaharova'dan açıklamalar

Rus heyete ABD'den vize yok! Zaharova'dan açıklamalar

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, UAEA'nın Washington’da düzenleyeceği konferansa katılmayı planlayan Rus heyetine ABD’nin vize vermediğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 22:14

ABD, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) başkent Washington’da düzenleyeceği konferansın kapılarını Rusya'ya kapattı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, konferansa katılmayı planlayan Rus heyetine ABD’nin vize vermediğini duyurdu.

Amerikalı Müslümandan Beyaz Saray'a Gazze boykotu: Biden'ın davetine katılmayacaklar Haberi Görüntüle

"HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN..."

Zaharova, yaptığı yazılı açıklamasında, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (Rosatom) ve Rusya Federal Ekolojik Teknolojik ve Nükleer Denetim Kurumundan (Rostehnadzor) bir heyetin bu konferansa katılmayı planladığını belirterek, "ABD, ilgili başvuruları öngörülen şekilde önceden sunmalarına rağmen, Rus heyetindekilere vize vermedi. Böylece Rusya'nın UAEA himayesinde önemli bir uluslararası etkinliğe katılımı kesinlikle kabul edilemez bir şekilde ve hiçbir gerekçe gösterilmeden engellenmiştir" ifadelerini kullandı.
Zaharova, bu eylemiyle ABD’nin uluslararası hukuku görmezden geldiğini vurguladı.

Lütfen sesimize kulak verin! Irak'taki Türk kadın mahkumlar Türkiye'de yargılanmak... Haberi Görüntüle

"KİRLİ BOMBA" SPEKÜLASYONUNU YORUMLADI"

Ukrayna’nın “kirli bomba” olarak adlandırılan radyoaktif maddelerden oluşan patlayıcı kullanarak “provokasyon hazırladığına” dair edinilen bilgilerin endişe verici olduğunu vurgulayan Zaharova, “Böyle korkunç bir provokasyonun amacı açık. Rusya'yı kitle imha silahları kullanmakla suçlamak. Ukraynalı yetkililer ve Batı'daki küratörleri, bunun güçlü bir Rus karşıtı kampanyayla sonuçlanacağını, ortaklarının Moskova'ya olan güvenini sarsacağını ve ülkemizin uluslararası arenada tecrit edilmesine yol açacağını umuyorlar.” dedi.

Son dakika... İşgalci İsrail'den Gazze'de yardım bekleyen Filistinlilere saldırı: Çok... Haberi Görüntüle

NÜKLEER FELAKET UYARISI

Aldıkları bilgilere göre Ukrayna’nın söz konusu planı uygulamaya başladığını öne süren Zaharova, Joltıye Vodı şehrindeki bir madencilik işleme tesisinin ve Kiev’deki Nükleer Araştırma Enstitüsü’nün “kirli bomba” yapmakla görevlendirildiği dile getirdi.

Zaharova, “Kiev yetkililerini ve onları kontrol eden Batılı sponsorlarını, dünyayı nükleer bir felakete sürükleyen ve masum sivillerin hayatlarını tehdit eden eylemlerde bulunmaktan vazgeçmelerini talep ediyoruz. Bu konuda Rusya'nın uyarılarını dikkate almamak pervasızlıktır. Olayları tırmandırmak tehlikelidir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading