Yandex Metrica

Rus gazeteci Ukraynalı mülteciler için Nobel Barış Ödülü'nü sattı

Rus gazeteci Ukraynalı mülteciler için Nobel Barış Ödülü'nü sattı

Rusya'da yayımlanan Novaya Gazeta'nın Genel Yayın Yönetmeni Dmitry Muratov, Nobel Barış Ödülü madalyasını 103,5 milyon dolara açık artırmayla sattı. Satıştan kazanılan para Ukraynalı mültecilere gidecek.

Dünya

23.01.2024, 19:26

Rusya'da yayımlanan Novaya Gazeta'nın Genel Yayın Yönetmeni Dmitry Muratov, Nobel Barış Ödülü'nü açık artırmayla sattı. Dünya Mülteci Günü'nde yapılan satışta elde edilen tüm gelir Ukrayna'daki savaştan kaçan mültecilere yardım için kullanılacak.

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

ÖDÜLÜ SATIN ALANIN KİMLİĞİ GİZLİ

Heritage Auctions yaptığı açıklamada, New York'ta altın madalyanın satışının UNICEF'in Ukrayna'nın yerinden edilmiş çocuklarına insani müdahalesine fayda sağlayacağını söyledi.

Satışı gerçekleştiren Heritage Auctions, kazanan teklif sahibinin kim olduğunu açıklamadı.

Muratov, ifade özgürlüğünü savunduğu için 2021'de barış ödülüne Filipinli gazeteci Maria Ressa'yla birlikte layık görülmüştü.

İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri Heniyye'nin bir torunu daha hayatını kaybetti! İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri... Haberi Görüntüle

SAVAŞI İŞGAL OLARAK GÖRDÜĞÜ İÇİN GAZETESİ KAPANDI

Novaya Gazeta, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesini "savaş-işgal" olarak gördüğü için, mart ayında faaliyetleri askıya alınmıştı.

Rusya'nın başlattığı saldırılar nedeniyle 6 milyondan fazla Ukraynalı kadın ve çocuk mülteci oldu.

Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Haberi Görüntüle

23 AYAR ALTINDAN YAPILIYOR

Nobel Barış Ödülü 175 gram ağırlığında 23 ayar altından yapılıyor. Bugüne kadar bir açık artırmada Nobel Ödülü'ne ödenen en yüksek meblağ 4.76 milyopn dolar olmuştu.

James Watson, 1962 yılında kazandığı Nobel ödülünü 2014 yılında 4.76 milyon dolara satmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading