Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus ayrılıkçılar saldırıyor: 2 Ukrayna askeri öldü, 4'ü yaralandı... Ülkede siviller bile silaha sarıldı

Rus ayrılıkçılar saldırıyor: 2 Ukrayna askeri öldü, 4'ü yaralandı... Ülkede siviller bile silaha sarıldı

Ukrayna doğusunda Rus yanlılarının işgali altındaki bölgede top ve silah sesleri susmuyor. Donbas'tan gelen mermiler 2 Ukrayna askerini öldürdü, 4'ünü de yaraladı.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Rus yanlısı ayrılıkçıların Donbas'tan açtığı ateş sonucu 2 Ukrayna askeri öldü, 4 asker de yaralandı. Ukrayna ordusu son 24 saatte Rus yanlılarının 70 kez ateşkes ihlali yaptığını bildirdi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin açıklamasında Donbas'ın Novotroyske, Granitne, Vodyane, Şırokine, Krımske, Troyske ve Bolotone bölgelerinin de aralarında olduğu farklı bölgelerde ayrılıkçılar tarafından açılan ateş sonucu Ukrayna ordusundan 2 askerin yaşamını yitirdiği, 4'ünün ise yaralandığı aktarıldı.

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

2013'TEKİ GÖSTERİLER ÜLKEYİ BÖLDÜ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine 21 Kasım 2013'te gösteriler başlamıştı.

Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine, Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsızlıklarını ilan etmişti.

Ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e 10 saldırı düzenledi Haberi Görüntüle

İŞGALE KARŞI SİVİLLER EĞİTİM ALIYOR

Ukrayna-Rusya arasında gerginlik devam ederken Ukraynalı siviller olası bir işgal durumunda ülkelerini savunmak için askeri eğitim almayı sürdürüyor. Başkent Kiev'in dışındaki Desnyanskyi bölgesinde bulunan eski bir sanayi tesisinde verilen eğitime, aralarında kadınların da olduğu farklı yaşlardan siviller katılıyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading