Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Rumlar için ölecek Hintli aranıyor! Atina medyası Yeni Delhi'nin Kıbrıs hamlesine böyle sevindi

Rumlar için ölecek Hintli aranıyor! Atina medyası Yeni Delhi'nin Kıbrıs hamlesine böyle sevindi

Hindistan Dışişleri Bakanı'nın Güney Kıbrıs ziyareti Atina basınında sevinç dalgası yarattı. Türkiye'ye karşı bir ülkeyi daha yanlarına çektiklerini düşünen Yunanların haberde kullandığı ifadeler çaresizliklerini gözler önüne serdi.

Dünya

23.01.2024, 20:14

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni ziyaret edeceğini duyan Yunan basını, "Yaşasın, Türklere karşı artık Yeni Delhi de yanımızda" şeklinde çığlık atıyor. 

Güney Kıbrıs merkezli Haravgi gazetesine atfen Gündem Kıbrıs adlı haber sitesinde yayınlanan bilgiye göre Hint bakan Jaishankar, 29-31 Aralık tarihleri arasında Ada'yı ziyaret ederek Rum mevkidaşı Yoannis Kasulidis'le buluşacak. 

Rum bakanın davetiyle gerçekleşecek buluşmada GKRY ile Hindistan arasında eğitim, ekonomi, güvenlik ve savunma konularını kapsayan bir dizi anlaşmanın imzalanacağı belirtiliyor. 

Sözkonusu gelişme Yunan basınında şu başlıkla yankılandı: "Hintli askerlerin Kıbrıs'a ayak basması Ankara'da şok yaratacak! Ziyarette Occupied-A savunma işbirliği anlaşması imzalanacak..."

İşgal ordusu Gazze'de bir evi hedef aldı: Çok sayıda sivil... Haberi Görüntüle

ÇARESİZLİK SATIRLARA BÖYLE YANSIDI

>

Atina merkezli Pentapostagma haber sitesi, Hindistan'ın Güney Kıbrıs'la yapacağı anlaşmaları Kuzey Kıbrıs Türklerinin 'dehşet içinde izlediğini' iddia ederken, Ada'daki Türk varlığına karşı yaşanan çaresizliği satırlarına şöyle yansıttı:

"Şu anda doğrulanmayan bilgiler Hindistan ile Kıbrıs arasında Lefkoşa'yı teçhiz edebilecek bir savunma anlaşması imzalanacağını gösteriyor. Muhtemelen yakında Hintli askerlerin Kıbrıslı Rumlarla birlikte adada eğitim aldığını göreceğiz. 

Hindistanlılar Yunanistan ile çok iyi ilişkilere sahip. Aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti (Güney Kıbrıs) ile de askeri işbirliğine girerek Ankara'ya karşı sert oynamaya karar verdiler. Yeni Delhi esasen Türkiye'nin işgal ettiği topraklar meselesine ilk kez müdahil oluyor ve bu durum Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de zorlayacak gibi görünüyor. 

Ankara, muazzam büyüklüğünden dolayı kimsenin gözden kaçırmaması gereken güçlü bir düşman daha edindi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading