Yandex Metrica

Ruhani: Komşu ülkelerle daha fazla iş birliği yapmalıyız

Ruhani: Komşu ülkelerle daha fazla iş birliği yapmalıyız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaptığı açıklamada çevre hususunda diğer ülkelerle daha fazla iş birliği yapılmasının mutlak bir gereklilik olduğunu ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 17:42

İran'ın farklı şehirlerinde serbest ticaret bölgeleri ve çevreyle alakalı projelerin açılış törenine video görüşmesi yoluyla katılım gerçekleştiren Ruhani, burada yaptığı konuşmada çevresel sorunlara dikkat çekti.

Çevre ile ilgili sorunların çok yönlü olduğunu ve bunlara daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyen İran Cumhurbaşkanı, "Çevre ile ilgili komşu ve bölge ülkeleriyle daha fazla iş birliği yapmalıyız. Bu doğrultuda uluslararası kamuoyunda önemli işler yapmalıyız. Su ve toprak konusunda siyasi ve pratik adımlar atılmalıdır." şeklinde konuştu

Ruhani, 8 yıllık Cumhurbaşkanlığı döneminde Urumiye Gölü'nün ihya edilmesi amacıyla birçok yatırımı devreye soktuklarını ve bunların çevreyi koruma hususunda en önemli icraatlar olduğunu kaydetti.

Urumiye Gölü'nün eski günlerine kavuşturulması maksadıyla bütçe ayırmamaları ve yatırım yapmamaları halinde gölün tamamen kuruyacağını vurgulayan Hasan Ruhani, şunları söyledi:

"Urumiye Gölü kurusaydı tuza dönüşecek ve bölgedeki yaşamı yok edecekti. Bu durumda toz ve tuz fırtınaları buraları olumsuz etkileyecek ve yaklaşık 15 milyon insan sorunla karşı karşıya kalacaktı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading