Yandex Metrica

Referandumdan evet çıktı: Rusya 4 bölgeyi ilhak edecek mi?

Referandumdan evet çıktı: Rusya 4 bölgeyi ilhak edecek mi?

Rusya'nın Donbass, Herson ve Zaporijya bölgelerinin ilhakı için düzenlediği referandum sona erdi. Referandumlaradan "ilhaka evet" kararı çıktığı açıklanırken Rusya'nın ne zaman adım atacağı merak konusu oldu. The Guardian'ın haberine göre Putin her an harekete geçebilir.

Dünya

15.03.2024, 07:23

Rusya'nın işgal altındaki Ukrayna'da düzenlediği referandumlar sona erdi. Donbass, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya ilhakı için düzenlenen referandumlardan 'evet' kararı çıktığı duyuruldu. Rus hükümeti şu anda Rus kontrolü altında olmayan bazı toprakları içeren Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya'yı ilhak etmeye hazırlanıyor.

Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik karşı saldırısının sonucunda son birkaç hafta içinde Rusya 4 bin 800 kmden fazla alanı ele geçirmiş ve Rus askerleri Harkov bölgesinen sürülmüştü. Analistler, Rusya'nın geri çekilmeyi durdurmak için ilhaka yöneldiğini söylüyor. The Guardian'ın haberine göre Moskova, Ukrayna'nın karşı saldırılarını durduramadığı için savunma savaşının bir parçası olarak nükleer saldırı da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle Ukrayna'yı tehdit ediyor.

Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Haberi Görüntüle

FEDEREASYON KONSEYİ 4 EKİM'DE TOPLANACAK

Putin'in 30 Eylül Cuma günü Federasyon Konseyi'nde 4 bölgeyi resmi olarak ilhak etme kararı alması bekleniyordu. Yasaya göre, bu anlaşmaların önce Rusya parlamentosunun üst organı olan Federasyon Konseyi'ne, ardından imza için Putin'e sunulması gerekiyor. Federasyon Konseyi, Cuma günü özel bir oturum yapmayacağını belirtirken the Guardian'a göre oturum 4 Ekim'de yapılacak. 

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

'NÜKLEER SALDIRI YAPABİLİR'

Putin ve diğer üst düzey yetkililer, ilhak edilen bölgelere yönelik saldırıları egemen Rus topraklarındaki saldırılar olarak görmeye başlayacaklarını öne sürmüştü. Fakat Guardian'ın haberine göre Moskova, Batı'yı korkutmak için nükleer tatbikatlar düzenleyebilir hatta taktik nükleer saldırılar yapabilir.

Rusya'nın kendi sınırlarını kapatabileceğini ve belirli bölgelerde sıkıyönetim ilan edebileceğini belirten Guardian'a göre seferberlik kapsamında daha fazla askerin Ukrayna'ya gönderilebilir. Sıkıyönetim tarafından öngörülen önlemler arasında mülklere el konulması, sokağa çıkma yasakları getirilmesi, hükümet muhaliflerinin tutuklanması, yabancı vatandaşlar için gözaltı kampları ve Rusya'daki yaşamı totaliter bir devletinki gibi yansıtacak diğer ciddi önlemler yer alabilir.

Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna kadar açıldı Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna... Haberi Görüntüle

'BU BİR BLÖF DEĞİL'

Putin Ukrayna'yı tehdit ederken “bu bir blöf değil” demişti. The Guardian'a göre Putin'in uzun vadeli amacı Kiev'de rejim değişikliğini sağlayarak Ukrayna'nın siyasi geleceğine hakim olmak.

Doğu Ukrayna'da ilhak ettiği toprakların Rusya için yeterli olmayacağını söyleyen the Guardian'a göre Putin kısa vadede Ukrayna ilerlemesini durdurmak ve birliklerine yeniden toplanmaları için zaman tanımak istese de, pek çok kişi onun birlikleri hazır olur olmaz taarruza geri dönmek isteyeceğini düşünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading