Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin'den müzakere açıklaması: Olumlu sonuç çıkmasını umuyorum

Putin'den müzakere açıklaması: Olumlu sonuç çıkmasını umuyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü. Putin, Ukrayna ile müzakerelerin çevrimiçi olarak devam ettiğini söyleyerek, görüşmelerden olumlu sonuç çıkmasını umduğunu söyledi.

Dünya

07.03.2024, 11:48

Son dakika haberi! Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Moskova ziyareti Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres ile Kremlin’de yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Putin, Rusya'nın BM'nin kurucu ülkelerinden biri olarak bu örgütü her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Putin, Kiev'in Ukrayna'daki durumu çözme konusundaki tutumunun değiştiğini, önceki niyetlerinden uzaklaştıklarını ve Kırım ile Sivastopol'un güvenlik sorunlarını parantezin dışına ittiklerini ifade etti.

İsrail gece boyunca Gazze'ye ölüm yağdırdı Ramazan'ı kana buladı Haberi Görüntüle

"MÜZAKERELERDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKMASINI BEKLİYORUM"

Putin Ukrayna ile müzakerelerin çevrimiçi olarak devam ettiğini söyledi. Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmasını umduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ise Ukrayna'daki insani krize dikkat çekerek, akan kanın en kısa sürede durması çağrısı yaptı. Ukrayna ve Rusya arasında diplomasi kanallarının açık tutulması gerektiğini söyledi.

Guterres Savaş bölgesindeki sivillerin tahliyesi için insani koridolarlar açılması çağrısı da yaptı.

İşgal ordusu, Gazze'de 7 katlı binayı bombaladı: Ölenler ve enkaz... Haberi Görüntüle

6 METRELİK MASADA GÖRÜŞTÜLER

Görüşmede Putin'in Guterres'i 6 metrelik masada konuk etmesi ve ikilinin el sıkışmaması da dikkat çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading