Yandex Metrica

Putin’den kritik kararname: Kısıtlama getirildi

Putin’den kritik kararname: Kısıtlama getirildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'dost olmayan' statüdeki ülkelere bağlı bankaların Rusya'da sermaye ve hisse senedi işlemlerine kısıtlama getirmesini içeren kararnameyi imzaladı.

Dünya

23.01.2024, 19:59

Putin, 'dost olmayan' ülke statüdeki ülkelerin bankalarına Rusya'da sermaye ve hisse senedi işlemlerine kısıtlama getiren kararnameyi imzaladı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan' statüdeki ülkelere bağlı bankaların Rusya'da sermaye ve hisse senedi işlemlerine kısıtlama getirildi.

Meclis'te kavga çıktı! Milletvekili önce küfür etti, sonra yumruk attı: İşte şok saldırının görüntüleri... Meclis'te kavga çıktı! Milletvekili önce küfür etti, sonra yumruk attı:... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN BATI'YA MİSİLLEME 

Batılı ülkelerin Rus bankalarına uyguladığı kısıtlamalara Rusya'dan karşılık geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan' ülkelere bağlı 45 bankaya kısıtlama getirildi. Kremlin Bilgi Servisi'nde yayınlanan kararnameye göre, Rusya'da hizmet veren banka kuruluşlarının hisse ve sermaye işlemlerini özel izinle yapabilmesi şartı konuldu. Kararnamede, geçtiğimiz 5 Ağustos'ta 'dost olmayan' ülkelerin bankalarının işlemlerine yasak getirilmesine de atıfta bulunularak bu karar doğrultusunda bahsi geçen 45 bankaya kısıtlama getirildiği ifade edildi.

Kısıtlama listesinde yer alan önemli bankalar arasında Deutsche Bank, Citibank, Yandex Bank, Intesa, Ozon Bank, Goldman Bank, Ekom Bank, Unicredit Bank ve Raiffeisenbank gibi yabancı sermayeli bankalar yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading