Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin’den Avrupa’yı sıkıntıya sokacak hamle! Füze saldırısıyla altyapıyı hedef aldı, 2 ülke karanlığa gömüldü

Putin’den Avrupa’yı sıkıntıya sokacak hamle! Füze saldırısıyla altyapıyı hedef aldı, 2 ülke karanlığa gömüldü

Rusya-Ukrayna savaşında Putin'den kirik bir hamle geldi. Rus güçleri Kiev'e roket attı ve Ukrayna'nın altyapı tesisleri de hedef alındı. Bu hamle Avrupa'daki ülkeleri de sıkıntıya soktu. Moldova'dan gelen açıklamada ise Ukrayna'da altyapı tesislerinin vurulmasının ülke genelinde elektrik kesintilerine yol açtığı ifade edildi.

Dünya

23.01.2024, 20:06

Rus güçlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gün içerisinde bir altyapı tesisine düzenlediği saldırıda 3 kişinin hayatını kaybetti 6 kişi de yaralandı. Ukraynalı yetkililer, ülkenin birden fazla bölgesinde patlama sesleri duyulduğunu ve ülkenin tamamında hava alarmlarının devreye sokulduğunu bildirdi. Saldırının ardından Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, kentte bulunan bir altyapı tesisinin vurulduğunu bildirerek, "Başkentin altyapılarından biri vuruldu. Sığınaklarda kalın. Hava alarmı devam edecek" ifadelerini kullandı.

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANDI

Ukrayna'nın Lviv kentinde, Rus ordusunun Ukrayna'ya düzenlediği roketli saldırılar sonucunda elektrik kesintisi yaşandı. Şehirdeki bazı iş yerleri, jeneratörler sayesinde elektrik ihtiyacını karşıladı.

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı: 'Netanyahu artık İsrail'in ihtiyaçlarına uygun değil' Haberi Görüntüle

MOLDOVA DA ETKİLENDİ

Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nicu Popescu, Rusya'nın Ukrayna'nın altyapısına yaptığı saldırıların Moldova'da geniş çaplı elektrik kesintisine yol açtığını duyurdu. Konuyla ilgili konuşan Bakan Popescu, "Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik saldırıları Moldova'yı yine karanlıkta bıraktı. Kişinev ve Moldova Dışişleri Bakanlığı binası da dahil olmak üzere ülke genelinde büyük elektrik kesintileri var. Açıklama için Rusya'nın büyükelçisinin çağrılması talimatını verdim" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading