Yandex Metrica

Putin zaferin eşiğinde! Kiev'den geri çekilme sinyali: Eninde sonunda ayrılacağız

Putin zaferin eşiğinde! Kiev'den geri çekilme sinyali: Eninde sonunda ayrılacağız

Kiev hükümetinden art arda geri çekilme mesajları geliyor. Ukraynalı yetkililer Bakhmut'tan çekilme sinyali verirken Batı basını ise Putin'in 6 ay sonra zaferin eşiğinde olduğunu yazdı.

Dünya

23.01.2024, 20:31

Ukrayna Savaşı'nda birinci yıl geride bırakılırken Kiev yönetiminden geri çekilme mesajı geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ekonomi danışmanı Aleksander Rodnyansky, ABD merkezli CNN'e yaptığı açıklamada Ukrayna birliklerinin Bahkmut'tan geri çekilebileceğine yönelik sinyal verdi. 

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

'İNSANLARIMIZIN BİR HİÇ UĞRUNA ÖLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Rodnyansky, Ukrayna ordusunun bütün seçenekleri değerlendireceğini belirtti ve şu şekilde konuştu:

Askerlerimiz şimdiye kadar Bahkmut'u elinde tuttu. Gerekirse stratejik olarak geri çekilecekler. İnsanlarımızın bir hiç uğruna ölmesine müsaade etmeyeceğiz.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

GERİ ÇEKİLMME SİNYALLERİ ART ARDA GELİYOR

Ukrayna'dan art arda geri çekilme mesajları geliyor. NV radrosuna konuşan Ukrayna milletvekili Serhiy Rakhmanin de Rodnyansky'ye benzer bir açıklama yaptı. Ukrayna ordusunun Bakhmut'tan planlı bir şekilde ayrılacağını belirten Rakhmanin şu şekilde konuştu:

Şehri ne pahasına olursa olsun tutmanın bir anlamı yok. Eninde sonunda Bakhmut'tan ayrılacağımızı düşünüyorum. 

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

'BAKHMUT ADETA YOK EDİLDİ'

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde bulunan Bakhmut, özellikle savaşın son döneminde direnişin yeni sembolü haline geldi. 

Ukrayna birlikleti Rusya'nın bombardımanı karşısında aylardır zor durumda. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise Bakhmut'taki durumun kötü olduğunu kabul ederken Moskova yönelimini insanların hayatını hiçe saymakla suçladı. Zelenski Bakhmut'un adeta yok edildiğini söyledi.

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

'PUTİN BÜYÜK ZAFERİN EŞİĞİNDE'

Batı medyası ise Kiev'den gelen geri çekilme mesajlarının ardından Putin'in 'büyük zaferin eşiğinde' olduğunu yazdı. 

Rus birlikleri savaş için kritik olan Bakhmut kentini ele geçirirse 6 ay sonra büyük bir zafere imza atacak. Bakhmut'un ele geçirirlmesi ile Donetsk'da kalan son şehir merkkezlerinin alınmasının yolu da açılırken Rusya sanayi bölgesinin tamamını kontrol altına alacak.

24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna Savaşı'nın ilk aylarında ağır kayıplar veren Rusya, yılın ikinci yarısında bölgeye yüz binlerce yedek asker takviye etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading