Yandex Metrica

Putin Starlink uydusunu imha etme emri verdi! Fatura Elon Musk'a kesildi

Putin Starlink uydusunu imha etme emri verdi! Fatura Elon Musk'a kesildi

Rusya Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı Dmitry Medvedev yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin'in , Rus Hava Kuvvetlerine Elon Musk'ın Starlink uydusunu (SpaceX) imha etme emri verdiğini söyledi. Görünen o ki Rusya, amiral gemisi Moskova'nın vurularak batırılmasında faturayı Elon Musk'a kesti.

Dünya

05.02.2024, 03:56

Rusya Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı Dmitry Medvedev yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin'in , Rus Hava Kuvvetlerine Elon Musk'ın Starlink uydusunu (SpaceX) imha etme emri verdiğini söyledi.

Putin'in imha kararının sebebinin, Karadeniz Filosunun amiral gemisi Moskva kruvazörüne edilen ateşin yönlendirilmesi Starlink uyduları kullanılarak gerçekleştirildiği bilidirldi.

Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Haberi Görüntüle

HAREKETE GEÇİLECEK

Dmitry Medvedev ayrıca Rusya'nın uzayı militarize etmek gibi bir niyetinin olmadığını, ancak başkalarının buna izin vermeyeceğini belirterek, uzayı askerileştirmeye çalışanlara karşı harekete geçileceğini söyledi.

Medvedev, Karadeniz filosunun amiral gemisinin kaybının nedenlerinin araştırılması sırasında, Devlet Dumasına göre Rus Donanması Karadeniz Filosu Komutanı IV. Osipov'un görevden alınacağını ifade etti.

Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Haberi Görüntüle

STARLİNK'İN UKRAYNA'YA İLK YARDIMI DEĞİL

Times of London'a göre daha önce, Elon Musk'ın Starlink uydu teknolojisinin seçkin bir Ukraynalı insansız hava aracı birimine Rus silahlarını yok etmede yardımcı olduğu bildirildi. Ukrayna Kara Kuvvetleri'nin havadan keşif ve drone savaşında uzmanlaşmış bir birimi olan Aerorozvidka, geceleri tanklar ve komuta gemileri gibi Rus askeri teçhizatını gözlemlemek için kızılötesi kameralarla donatılmış insansız hava araçları kullanıyor.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

MOSKOVA AMİRAL GEMİSİ RUSYA İÇİN BÜYÜK KAYIP OLDU

Moskova'nın kaybı, Rus Karadeniz filosunun amiral gemisi olduğu için Rus ordusu açısından ciddi bir kayıp oldu. Moskova, 64 uzun menzilli S-300F füzesi, 40 orta menzilli OSA-AM füzesi ve altı AK-630 yakın silah sistemi dahil olmak üzere üç kademeli güçlü Hava Savunma silahına sahip yüzer bir Hava Savunma merkeziydi. Bu geminin batması, Karadeniz'deki Rus hava savunmasında büyük bir delik açarak Odesa yakınlarında faaliyet gösteren tüm Rus gemilerini açığa çıkardı. Moskova, Odesa ile Kırım arasında günlük olarak devriye geziyor ve bölgeyi Rus Kuvvetlerinin operasyon yapması için temiz tutuyordu. Rusya, geminin ideal bir hedef olduğunu iddia ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading