Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin-Şi görüşmesi meyvelerini verdi! İki ülkeden askeri işbirliği kararı

Putin-Şi görüşmesi meyvelerini verdi! İki ülkeden askeri işbirliği kararı

Ay başında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Putin'in davetlisi olarak Moskova'ya ziyaret gerçekleştirmişti. Çin, görüşmede imzalanan mutabakat metni çerçevesinde Rusya ile askeri alanda stratejik iletişim ve ortak askeri tatbikatlar, hava ve deniz devriyeleri dahil işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:39

Çin, Rusya ile askeri alanda işbirliğine hazır olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada iki ülkenin stratejik iletişim ve ortak askeri tatbikatlar, hava ve deniz devriyeleri dahil işbirliğini geliştirmeye hazır olduğu kaydedildi.

İsrail esir takasıyla serbest bıraktığı Filistinlileri yeniden gözaltına alıyor Haberi Görüntüle

KÜRESEL GÜVENLİĞE KATKI İÇİN

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kıfey, Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, iki ülke ordularının "uluslararası eşitliği ve adaleti güvenceye almak" ve "küresel güvenliğe katkı sağlamak" için birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

Paris'te Filistin'e destek gösterisi: Öğrenciler yere mumlar dizerek 'Özgür Filistin'... Haberi Görüntüle

Şİ'NİN ZİYARETİNDE İMZALANDI

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bu ayın başında Moskova'ya yaptığı ziyarette Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile vardığı mutabakatı hatırlatan Sözcü Tan, "Çin ordusu, iki devlet başkanının vardığı mutabakatı tam olarak hayata geçirmek için stratejik iletişimi ve eş güdümü güçlendirmeye hazırdır." dedi.

ABD ve İngiltere dahil 6 ülkenin Yemen'deki büyükelçiliklerinden Husiler'e çağrı:... Haberi Görüntüle

SOĞUK SAVAŞ İTTİFAKINA BENZEMİYOR

Tan, Çin ile Rusya arasındaki ilişkinin Soğuk Savaş'taki gibi benzer bir ittifak olmadığını çünkü "cepheleşmeme" ve "üçüncü tarafları hedef almama" ilkelerine dayandığını vurguladı.

Biden’ın yanında Filistine destek verdi! İrlanda Başbakanı istifa kararı aldı! Haberi Görüntüle

UKRAYNA'NIN İŞGALİNE SESSİZ

Çin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasının ardından "savaş" ve "işgal" sözcüklerini kullanmaktan kaçınmış, Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki oylamalarda çekimser kalarak Moskova'yı kınamayan az sayıda ülke arasında yer almıştı.

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

ABD'NİN ÇAĞRISINA RAĞMEN İŞBİRLİĞİ

ABD, Pekin yönetimine Rusya'ya savaşta silah desteği sağlamaması yönünde uyarıda bulunurken doğrudan silah satışı olmasa da iki ülke, bu dönemde ortak askeri tatbikatlar dahil askeri işbirliğini sürdürmüştü.

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

12 MADDELİK TUTUM BELGESİ

Çin, savaşın yıl dönümü olan 24 Şubat'ta krizin siyasi çözümü için önerilerini içeren 12 maddelik "tutum belgesi" açıklamıştı. Belgede ülkelerin egemenliklerine saygı gösterilmesi, meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınması, tek taraflı yaptırımlara son verilmesi ve gerginliklerin aşamalı olarak azaltılarak ateşkesin sağlanması gerektiği vurgulanmıştı.

Ateşkes önerisi, ABD ve Avrupa Birliği'nin yanı sıra öneriyi fiili durumun kabul edilmesi olarak algılayan Ukrayna tarafından da kabul görmemişti. Kiev yönetimi, bu koşullardaki bir barışın "savaşın dondurulması" anlamına geleceğini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi sonrası Yunan basınından olay iddia! Mısır,... Haberi Görüntüle

RUSYA: BARIŞ İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR OLUŞMADI

Rusya da Çin'in görüşüne önem verdiğini ancak mevcut koşullarda Ukrayna meselesinin çözümünde barış yoluna geçişin sağlanması için gerekli koşulların oluşmadığını bildirmişti.

Çin Devlet Başkan Şi'nin Moskova ziyaretinde iki ülke liderleri, stratejik işbirliğini küresel ölçekte genişletme taahhüdünde bulunmuştu.

Şi ve Putin'in stratejik işbirliğinin genişletilmesine dair imzaladığı ortak bildiride Uzak Doğu'dan Avrupa'ya, Güneydoğu Asya'dan Orta Doğu'ya, Afrika'dan Latin Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyada, Ukrayna'daki krizden Kuzey Kore'nin nükleer programına, Suriye'deki iç savaştan ve Libya'daki ve Filistin'deki duruma kadar farklı sorun alanlarına ilişkin görüşlere yer verilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading