Yandex Metrica

Sitede Ara

Putin Rusya'nın enerji piyasalarında 'kimseye karşı' çalışmadığını söyledi

Putin Rusya'nın enerji piyasalarında 'kimseye karşı' çalışmadığını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BAE Başkanı Şeyh Muhammed bin Zâyid bin Sultan en-Nehyan ile yaptığı görüşmede Rusya'nın enerji piyasalarında kimseye karşı çalışmadığını söyledi. OPEC'in petrol üretimini azaltma kararının ardından ABD ile Körfez ülkeleri arasındaki gerilim had safhaya ulaşmıştı. BAE Başkanı'nın Rusya ziyareti ise Ukrayna Savaşı'nın ardından gerilen Rusya ile AB ilişkilerini yatıştırma çabası olarak yorumlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:55

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'daki toplantıda yaptığı konuşmada Rusya'nın enerji piyasalarında kimsenin aleyhine çalışmadığını söyledi. Geçen hafta Washington, OPEC+'ın petrol üretimini azaltma kararını sert bir şekilde eleştirmişti. Petrol üretimini azaltma kararının ardından Körfez ülkeleri ile ABD arasındaki gerilimin artması beklenirken ABD'li bir analist ise Rusya-BAE arasındaki görüşmeleri BAE'nin bölgeye barışı geri getirme çabaları olarak yorumladı.

Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Haberi Görüntüle

PUTİN: KİMSE İÇİN SORUN YARATMAYACAĞIZ

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zâyid bin Sultan en-Nehyan ile konuşan Putin, Rusya'nın enerji piyasalarında istikrar yaratmayı ve arz ile tüketimin dengeli olmasını sağlamayı hedeflediğini söyledi. Putin sözlerine şu şekilde devam etti:

OPEC+ çerçevesinde de aktif olarak çalışıyoruz. Tutumunuzu, eylemlerimizi, kararlarımızı kimseye karşı yöneltmediğini biliyorum, bunu kimse için sorun yaratacak şekilde yapmayacağız ve yapmayacağız.

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

'KÜRESEL ENERJİ PİYASALARINDA İSTİKRAR YARATMAYI AMAÇLIYORUZ'

Eylemlerimiz, hem enerji kaynaklarının tüketicilerinin hem de üretimde yer alanların, küresel piyasaların tedarikçilerinin sakin, istikrarlı ve kendinden emin hissetmeleri için küresel enerji piyasalarında istikrar yaratmayı amaçlıyor. Arz ve talep dengelensin diye.

BAE hükümdarının ziyareti, Rusya ve BAE'yi içeren bir petrol üreticileri ittifakı olan OPEC+'ın, ABD'nin küresel ekonomiyi desteklemek için daha fazla üretim çağrılarına rağmen petrol üretimini azaltma kararından bir hafta sonra gerçekleşti.

Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Haberi Görüntüle

KREMLİN'DEN OPEC'E ÖVGÜ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov pazar günü yaptığı açıklamada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün petrol üretimini azalma kararı hakkında "OPEC içinde sorumlu bir pozisyon alan ülkelerin dengeli, düşünceli ve planlı bir çalışması" şeklinde konuşmuştu. Peskov, ABD'nin küresel enerji piyasalarında yarattığı "kargaşaya" başarıyla karşı koyduğunu söyleyerek OPEC+'yı övmüştü.

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA: BIDEN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI 

Körfez ülkelerinin petrol üretimini azaltma kararının ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Joe Biden'ın "küresel ekonomi Putin'in Ukrayna işgalinin devam eden olumsuz etkileriyle uğraşırken OPEC+'ın üretim kotalarını düşürme konusundaki öngörüsüz kararından dolayı hayal kırıklığına uğradığı" belirtildi.

İntikam yakın! Duvarlarda savaş çağrıları: Yeterince yiyecek ve malzeme depoladınız mı? İntikam yakın! Duvarlarda savaş çağrıları: Yeterince yiyecek ve malzeme depoladınız... Haberi Görüntüle

RUSYA-BATI GERİLİMİ YATIŞACAK MI?

BAE liderinin ziyaretinin duyurulmasının ardından, Dubai'nin eski finans şefi Twitter'da Mohamed'in "dünyayı tüketen bir Avrupa savaşını etkisiz hale getirmek" için Rusya'ya gittiğini söyledi. Orta Doğu Enstitüsü'nde kıdemli araştırma görevlisi olan Asif Shuja CNBC'ye yaptığı açıklamada, gezinin Rusya ile Batı arasındaki Ukrayna savaşının yol açtığı gerilimleri azaltabileceğini söyledi.

Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Macaristan'dan çarpıcı açıklama: Yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor Haberi Görüntüle

GÜNLÜK İKİ MİLYON VARİL AZALTMA KARARI ALINDI

Ukrayna Savaşı'nın küresel enerji fiyatlarıda sebep olduğu artış ABD ile petrol üreten ülkeler arasında krize sebep oldu. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu OPEC+, küresel petrol arzını günlük 2 milyon varil azaltma kararı aldı.

Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Haberi Görüntüle

'ABD-KÖRFEZ GERİLİMİ ARTACAK'

Petrol fiyatları savaşın ardından üç haneli sayılara ulaşırken ABD Başkanı Joe Biden’ın üç ay önce yaptığı Körfez turundan sonra düşüş eğilimi göstermiş ve 90 doların altına kadar gerilemişti. Petrol arzını azaltma kararının Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD’nin Rus petrol ihracatına ‘tavan fiyat’ uygulama konusunda anlaşmasıyla aynı gün alınması dikkati çekti. Gelişmelerin arından brent petrolün varil fiyatının 100 doların üzerine çıkması ve Biden yönetimi ile başta Körfez ülkeleri olmak üzere OPEC+ arasındaki gerilimin artması bekleniyordu. 

OPEC ülkeleri Biden'ın üretimin artırılması yönündeki talebine kayıtsız kaldı. Energy Aspects baş petrol analisti Amrita Sen üretimi azaltma kararı hakkında “Bu hayli siyasi bir karar, OPEC’in tavan fiyat uygulamasından hiç mutlu olmadığının açık bir göstergesi” şeklinde konuştu. 

Petrol üretimini azaltma kararının ardından OPEC ülkelerine ilk tepki Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre'den geldi. Basına demeç veren Jean-Pierre, “OPEC+’nın Rusya ile uyumlu hareket ettiği açık” dedi.

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

BIDEN: BU İŞ BURADA BİTMEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, yönetimini ve Kongre'yi, ABD enerji üretimini artırmanın ve OPEC'in enerji fiyatları üzerindeki kontrolünü azaltmanın yollarını keşfetmeye çağırdı ve "Bu iş burada bitmedi" dedi.

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

ABD ASKERLERİNİ SUUDİ ARABİSTAN VE BAE'DEN ÇEKECEK Mİ?

Temsilciler Meclisi'ne Demokratlar tarafından sunulan yasa tasarısında ise halihazırda Suudi Arabistan ve BAE'de bulunan 5 bine yakın Amerikan askerinin geri çekilmesi, Patriot ve THAAD gibi bölgede konuşlu hava savunma sistemlerinin de kaldırılması talep edildi. Tasarıyı hazırlayan vekiller yaptıkları yazılı açıklamada, “Suudi Arabistan ve BAE, yıllardır güvenlikleri ve petrol sahaları konusunda Amerikan askeri varlığına güvendi. Bu ülkeler aktif bir şekilde bizim aleyhimize çalışırken, burada askeri varlığımızı sürdürmemiz için bir neden göremiyoruz” ifadesine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading