Yandex Metrica

Putin: Market ürünlerini Türkiye'den ithal ediyoruz

Putin: Market ürünlerini Türkiye'den ithal ediyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık gerçekleştirdiği "Putin ile doğrudan hat" adlı programda vatandaşlardan gelen soruları cevapladı.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, vatandaşların sorularını cevaplamak için yıllık düzenlediği “Putin ile doğrudan hat” adlı programında, Rusya’nın market ürünlerini Türkiye ve Belarus’tan ithal ettiğini söyledi.

Programda Rus vatandaşların sorularını cevaplayan Putin, kendisine yöneltilen gıda maddeleri fiyatların değişkenliği ile ilgili soruya, enflasyonun Rusya’da artış eğiliminde olduğunu ve artışın küresel eğilime dönüştüğünü kaydetti.

Rusya’nın bazı ürünlerde kendine yetemediğine dikkat çeken Putin, “Bu ürünleri de örneğin Türkiye veya Belarus’tan ithal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karadeniz’de 3. Dünya Savaşı yorumu

Porgramda gelen sorular üzerine, İngiltere’ye ait “Defender” savaş gemisinin geçtiğimiz hafta Kırım’ın güneybatısındaki Felenk’te sınır ihlali yapması olayına değinen Putin, “Bu gemiyi batırsak bile, dünyanın, 3. dünya savaşının eşiğine geleceğini hayal etmek zor olurdu. Çünkü bunu yapanlar savaştan galip çıkamayacaklarını biliyor” dedi.

Defender gemisinin Rusya tarafından yasadışı olarak ilhak edilen Kırım karasularını ihlal etmesi üzerine Rus uçakları uyarı uçuşları gerçekleştirmişti.

İngiliz gemisinin bu eylemini provokasyon olarak nitelen Rus devlet başkanı, “Bu provokasyon çok karmaşık idi. Sadece İngilizler değil, Amerikalılar da bu işin içindeydi. Çünkü İngiliz gemisi gün içerisinde bizim sınırlarımıza girdi. Ancak sabah erken saat 07.30’da Yunanistan’da Girit’ten NATO askeri havaalanından ABD stratejik keşif uçağı havalandı. Bunu çok iyi gördük ve takip ettik." diye konuştu.

“Zelenskiy, kararlarını Washington’da alıyor”

Yıllık programda vatandaşların Ukrayna ile ilgili sorunlara dair sorularını da cevaplayan Putin, Ukrayna’yı düşman olarak görmediğini ancak dostta olmadığını ifade etti.

Buna rağmen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşebileceğini aktaran Putin, Zelenskiy’nin kararlarını Kiev’de değil Washington ya da Berlin ve Paris gibi batı başkentlerinde aldığını iddia etti. 

Putin, programda ABD Savaş Gemisi US Government Vessel’in dün Kırım’a 15 mil mesafeye kadar yaklaşmasına dair ise bir yorum yapmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading