Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin "Kıyamet" uçağını çıkardı! 3. Dünya Savaşı nükleer ile başlayacak

Putin "Kıyamet" uçağını çıkardı! 3. Dünya Savaşı nükleer ile başlayacak

Rusya'da dünyaya rest çeken bir prova yapıldı. Putin'in "Kıyamet Uçağı" olarak nitelendirilen Ilyushin II-80’de provada uçtu. Rusya "Zafer Günü" provasında hasımlarına nükleer gözdağı mı verdi?

Dünya

22.03.2024, 17:01

Tansiyonu yükselten hamle Rusya’da gerçekleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin askeri gücünü sergilyerek dünyaya meydan okudu.

Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak?... Haberi Görüntüle

KIZIL MEYDAN'DA YAPILDI

DHA'nın haberine göre, Rusya’nın 9 Mayıs 1945 yılında Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferi kutlayan Rus ordusu, bu yılki kutlamalar için Kızıl Meydan’da kıyafetli prova gerçekleştirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, tören provasına 11 bin askerin, 131 adet modern askeri donanımın yanı sıra T-34-85 tanklarının katıldığını belirtti. Provaya Rus Hava Kuvvetleri, 77 uçak ve helikopterle katıldı. Batı basınında Rusya için tarihi bir öneme sahip 9 Mayıs’ta ya işgale son vereceği ya da tam bir savaş ilan edeceği iddiaları üzerine Zafer Günü, bu yıl ayrı bir önem kazandı.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında "1941-1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi'nin 77. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen askeri geçit töreninin kostümlü provası bugün Moskova'nın Kızıl Meydanı'nda yapıldı" ifadelerini kullandı.   

Moskova'yı kana bulayan teröristler hakim karşısına bakın nasıl çıktı? Hepsi... Haberi Görüntüle

KIYAMET UÇAĞI’DA YER ALDI   

Putin’in 'Kıyamet Uçağı veya Uçan Kremlin' olarak adlandırılan Ilyushin II-80’de tören provasında yerini aldı. Ilyushin Il-80, bir nükleer savaş patlak verdiğinde Putin'in savaşı yönetmeye devam etmesine izin verecek acil durum stratejik ekipmanına sahip Rus yapımı bir uçak olarak biliniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading