Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin'e ilk hançer Brütüs'ten! Özel Temsilci Anatoly Chubais istifa etti

Putin'e ilk hançer Brütüs'ten! Özel Temsilci Anatoly Chubais istifa etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais istifa etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov istifayı doğruladı. Chubais'ın İstanbul'da gizlice çekildiği anlaşılan bir görüntüsü Rus gazetesinde yayınlandı.

Dünya

23.01.2024, 19:02

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgalinin yaklaşık bir aydır devam ediyor. Rus ordusu, Kiev başta olmak üzere birçok kentini yoğun bir şekilde bombalıyor. Buna rağmen sahada istediğini elde edemeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir darbe de en yakınlarından geldi.

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

ÖZEL TEMSİLCİSİ İSTİFA ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais istifa etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Chubais'ın istifasını doğrulayarak, “Evet. Chubais kendi özgür iradesiyle istifa etti” ifadelerini kullandı.

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız' Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA İSTİFA ETTİ

Chubais'in Ukrayna'daki savaş nedeniyle istifa ettiği ve geri dönmemek üzere ülkeden ayrıldığı iddia edildi. Rus basınında yer alan ve Chubais'ın yakın çevresine dayandırılan haberlerde ise, Chubais ve eşi Avdotya Smirnova ile İstanbul'da olduğu öne sürülerek, Moskova'ya geri dönecekleri aktarıldı.

AB'den Bosna Hersek kararı: Katılım müzakereleri başlıyor Haberi Görüntüle

RUS GAZETESİ İSTANBUL'DAKİ GİZLİ ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞMIŞTI

22 Mart'ta Rusya merkezl Kommersant gazetesi, Chubais'in İstanbul'da bir ATM'de işlem yaparken gizlice çekilen fotoğrafını yayınlamıştı. Fotoğrafta Chubais'in şapka taktığı görülüyor.

Chubais, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırılardan bu yana istifa eden en yüksek profilli Rus yetkili olarak kayıtlara geçti. Chubais, Rusya'nın eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin döneminde Rus özelleştirmesinin ana mimarı olarak görülüyor.

Trump'tan Biden'ı destekleyen Yahudileri kızdıracak açıklama: 'İsrail yok edilecek' Haberi Görüntüle

RUS DERİN DEVLETİNİN ÖNEMLİ İSMİYDİ

Chubais, Aralık 2020'den bu yana özel temsilcilik görevini yürütmekteydi. 2008-2020 yılları arasında Rus inovasyon geliştirme grubu Rosnano'yu yönetti. Chubais 1990'larda cumhurbaşkanlığı idaresi başkanı, hükümetin birinci başkan yardımcısı ve maliye bakanı olarak görev aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading