Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin'den tuhaf makale: Ukrayna ile tek millet, iki devletiz

Putin'den tuhaf makale: Ukrayna ile tek millet, iki devletiz

2014'ten beri Ukrayna'nın doğusunu ve güneydeki Kırım'ı işgal eden Rusya Devlet Başkanı Putin, Kremlin sitesinde tuhaf bir makale yayınladı. Putin, Kiev'i Moskova ile birleşmeye çağırdı.

Dünya

23.01.2024, 17:39

2014 yılında işgal ettiği Kırım'ı Rus garnizonuna çeviren ve Ukrayna'yı istikrarsızlığa sürükleyen Vladimir Putin, Kremlin'in resmi internet sitesinde tuhaf bir makale yayınladı. Rusya Devlet Başkanı Putin, oldukça uzun olduğu gözlenen yazısında özetle, "Rusya ve Ukrayna farklı dilleri konuşan tek millettir. Bizi birbirimize düşüren Ukrayna halkı değil, yöneticilerdir. Kiev'in egemenliği ve huzuru Moskova ile işbirliğinden geçer. Gelin, Rusya-Ukrayna-Belarus ittifakı kuralım" dedi.

Rusya-Ukrayna ilişkilerinin tarihsel sürecini uzun uzun anlatan Putin, Sovyetler Birliği döneminde Kiev'in ülkenin beyni konumunda bulunduğunu, bir zamanlar refah içerisinde yaşayan Ukrayna'nın şimdi Avrupa'nın en fakir ülkesi olduğunu iddia ederek şu mesajları verdi:

Ya seçim ya darbe! İsrail halkı sokaklara indi: Tel Aviv’de... Haberi Görüntüle

BÖL VE YÖNET TAKTİĞİ 

"Rusya-Ukrayna birliğini baltalamaya çalıştılar. Bu güçlerin kullandıkları formül çok eski zamanlardan beri bilinmektedir: böl ve yönet. Şu anda da her şey aynı. İnsanlar arasına nifak tohumları ekiyorlar, sonra da tek bir halkın parçalarıyla kendi aralarında oynuyorlar. Oysa hem Ruslar hem Ukraynalılar hem de Belaruslular, Avrupa'nın en büyük devleti olan Eski Rus'un mirasçılarıdır. 90'larda ve yeni bin yılda Ukrayna'ya önemli destek sağladık. 1991-2013 arası dönemde yalnızca düşük gaz fiyatları nedeniyle Ukrayna 82 milyar dolardan fazla tasarruf sağladı. Sonraki dönemde gazımız Avrupa'ya Ukrayna üzerinden ulaşmaya devam etseydi bunun Kiev'e on milyarlarca dolar olumlu etkisi olacaktı. Biz doğal, birbirini tamamlayan ekonomik ortaklarız."

Hamas'tan İsrail basınının açıklamasına yalanlama: 'Ucuz propaganda' Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN EN FAKİR ÜLKESİ

"Yoğun işbirliği ortamı bozulunca yüksek teknoloji ürünlerinin üretimi son 10 yılda Ukrayna'da yüzde 42 düştü. Elektrik üretimi 30 yılda neredeyse yarıya indi. Bu, ekonominin geldiği duruma bir örnek olabilir. IMF'ye göre 2019'da daha koronavirüs salgınından önce bile Ukrayna'da kişi başına düşen GSYİH seviyesi 4 bin doların altındaydı. Bu, Arnavutluk Cumhuriyeti, Moldova Cumhuriyeti ve tanınmayan Kosova'nın altındadır. Ukrayna şu anda Avrupa'nın en fakir ülkesi. Bunun suçlusu kim? Ukrayna halkı mı? Tabii ki değil. Birçok neslin başarılarını çarçur eden ve çöpe atan Ukraynalı yetkililerdi. Ukrayna halkının ne kadar çalışkan ve yetenekli olduğunu biliyoruz. Başarıya, olağanüstü sonuçlara ısrarla ve inatla nasıl ulaşılacağını biliyor." 

Prenses Kate Middleton öldürüldü mü, öldü mü? İngiliz Kraliyet ailesi... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YI BARİYER YAPTILAR

"2014'te Kiev'de yaşanan ünlü olaylardan sonra bile, Rus Hükümetine, ekonomik bağlarımızı korumak açısından ilgili bakanlıklar aracılığıyla temas seçeneklerini düşünmesi talimatını verdi. Ancak Kiev'den bir karşılık göremedik. Batılı ülkeler, Rusya'nın tekrarlanan diyalog önerilerini reddetti. Ukrayna adım adım, amacı Ukrayna'yı Avrupa ile Rusya arasında bir bariyer, Rusya'ya karşı bir köprübaşı haline getirmek olan tehlikeli bir jeopolitik oyuna sürüklendi." 

Son dakika... İsrail Gazze'de insani yardımlara eşlik eden ekipleri hedef... Haberi Görüntüle

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLURUZ

"Ukrayna diline ve geleneklerine saygı duyuyoruz. Ukraynalılar devletlerini özgür, güvenli ve müreffeh görme arzusunda. Ukrayna'nın gerçek egemenliğinin tam olarak Rusya ile ortaklık içinde mümkün olduğuna inanıyorum. Manevi, insani, medeniyet bağlarımız yüzyıllardır oluşmuştur, ortak imtihanlar, kazanımlar ve zaferlerle yoğrulmuş, aynı kaynaklara dayanmaktadır. Nesilden nesile akrabalığımız devam ediyor. Milyonlarca ailemizi birleştiren kan bağlarında, modern Rusya ve Ukrayna'da yaşayan insanların anılarında, kalplerindedir. Birlikte her zaman daha güçlü ve daha başarılı olduk ve olacağız. Rusya hiçbir zaman 'Ukrayna karşıtı' olmadı ve olmayacak. Ve Ukrayna'nın ne olması gerektiğine karar vermek vatandaşlarına kalmış."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading