Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin'den Avrupa'ya: Siz zarara girerken bizim gelirimiz artıyor

Putin'den Avrupa'ya: Siz zarara girerken bizim gelirimiz artıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupalıların enerji alışverişinde attığı dengesiz adımlar sayesinde Rusya'nın petrol ve doğalgaz gelirlerinin arttığını ifade ederek, 'Rus enerji kaynakları da başka bölgelere kayacak. Bu tür bir ekonomik intihar' diye konuştu.

Dünya

23.01.2024, 19:16

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet eve bazı şirketlerle petrol sektörüne ilişkin yaptığı toplantının ardından açıklamada bulundu. 

Tel Aviv savaş alanına döndü! Netanyahu karşıtları sokakları ateşe verdi Haberi Görüntüle

'KENDİ ZARARLARINA OLACAK HAREKETLERİ KASTEN YAPIYORLAR'

Avrupa'nın siyasi çıkarları ve ABD'nin baskısı sebebiyle enerji sektöründe çeşitli kısıtlamalar uygulamaya başladığını ifade eden Putin, "Bu da enflasyona neden oluyor. Hatalarını kabul etmektense suçlu arıyorlar. Batılı politikacılar ve ekonomistler, basit, temel ekonomik yasaların temellerini unutmuş ya da kendi zararlarına olacak şekilde kasten görmezden gelmeyi tercih etmişler gibi görünüyor." sözlerini kaydetti. 

Netanyahu BMGK kararı üzerinden Gazzelileri tehdit etti: Bu baskıya güvenmeyin,... Haberi Görüntüle

'AVRUPA EN YÜKSEK MALİYETLİ ENERJİYE SAHİP'

Yaptırımlar sebebiyle petrol ve dizel gibi petrol ürünlerinin fiyatlarında önemli artışlar yaşandığını vurgulayan Putin, "Rusya'nın enerji kaynaklarının reddedilmesi, Avrupa'nın sistematik olarak uzun vadede dünyanın en yüksek enerji maliyetine sahip bölgesi haline gelmesi anlamına geliyor." ifadelerine yer verdi. 

ABD'den Moskova'daki saldırıya ilişkin açıklama: 'Rus halkıyla dayanışma içindeyiz' Haberi Görüntüle

'DENGESİZ ADIMLAR AVRUPA'YA ZARAR VERİRKEN RUSYA'NIN GELİRİ ARTIYOR'

Avrupa'nın enerji sektöründe attığı adımları dengesiz olarak nitelendiren Putin şu ifadeleri kaydetti: 

Açıkçası ortaklarımızın attığı bu dengesiz adımlar, Avrupa ekonomisine zarar vermesinin yanı sıra Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirlerini artırıyor. Petrol piyasalarında tektonik bir değişim yaşanıyor ve eski modele göre ticaret yapmak artık olası görünmüyor. Yeni koşullarda yalnızca petrol çıkarmak değil, aynı zamanda son tüketiciye kadar tüm dikey zinciri oluşturmak da artık önem taşıyor.

Son dakika... Uluslararası Adalet Divanı'ından Gazze kararı: Gecikmeden uygulanmalı Haberi Görüntüle

'EKONOMİK ÇIKARLARIMIZA UYGUN DAVRANACAĞIZ'

Avrupa sanayisinin dünyanın başka bölgelerine göre kayıplar yaşadığını iddia eden Putin, "Rus enerji kaynakları da başka bölgelere kayacak. Ayrıca artan ekonomik faaliyet olanağı da Avrupa'dan dünyanın diğer bölgelerine geçecektir. Bu tür bir ekonomik intihar, elbette Avrupalı ülkelerin kendi iç meselesidir. Öncelikle kendi ekonomik çıkarlarımızdan yola çıkarak pragmatik davranmalıyız." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading