Yandex Metrica

Putin'den arabulucu rolüne övgü: Erdoğan sayesinde dünya büyük bir felaketten kurtuldu

Putin'den arabulucu rolüne övgü: Erdoğan sayesinde dünya büyük bir felaketten kurtuldu

Son dakika haberleri... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin arabuluculuk faaliyetlerini üstlendiği tahıl koridoruna ilişkin açıklama yaptı. Putin, Türkiye arabulucu ülke olmasaydı, bu tahılın ihtiyacı olan ülkelere değil, Avrupa ülkelerine gideceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:46

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Ekonomik Forumu'nda konuştu. Rus lider, Batı'nın yaptırımları ve Avrupa'da beklenen krize yönelik konuları da ele aldı.

Rus lider Putin "Batı, güvenlik politikası ve ekonomi konusunda kısa vadeli kararlar alıyor, sorunlar daha da büyüyor" ifadelerini kullandı.

Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Haberi Görüntüle

''YAPTIRIMLAR TÜM DÜNYA İÇİN TEHLİKE OLUŞTURUYOR''

Rus lider aynı zamanda yaptırımların sadece kendileri değil tüm dünyayı da etkilediğini belirterek "Yaptırımlar tüm dünya için tehlike oluşturuyor, Avrupa ürün sıkıntısı çekiyor, yoksul ülkeler gıdaya ulaşamıyor" açıklamasında bulundu.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

"DÜNYA, TÜRKİYE SAYESİNDE BÜYÜK BİR FELAKETTEN KURTULDU"

Öte yandan Putin, Türkiye’nin arabulucu ülke olarak yer aldığı Birleşmiş Milletler, Rusya ve Ukrayna arasında yapılan tahıl anlaşmasına değindi. Putin, söz konusu anlaşma ile tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirterek, “Ukrayna tahılının ihraç edilmesini sağlamak için her şeyi yaptık. Afrika Birliği liderleriyle, Afrika devletlerinin liderleriyle görüştüm ve onlara çıkarlarını sağlamak için her şeyi yapacağımız sözünü verdim. Bunu Türkiye ile birlikte yaptık. Sonuç olarak size açıklıyorum değerli meslektaşlarım; Türkiye arabulucu ülke statüsünde olmasaydı, Ukrayna'dan ihraç edilen tahılın neredeyse tamamı gelişmekte olan ve en fakir ülkelere değil, AB ülkelerine gönderilecekti” ifadelerini kullandı.

ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz Haberi Görüntüle

''ULUSAL ÇIKARLARIMIZI SAVUNACAĞIZ''

''Rusya her zaman ulusal çıkarlarını savunacak'' diyen Putin, ''Rusya, Batı'nın ekonomik, finansal ve teknolojik saldırısıyla başa çıkıyor. Rus finans piyasası stabilize edildi. Bazı sektörlerde ve bölgelerde hâlâ bazı sorunlar görüyoruz. Rus ekonomisini desteklemeye devam etmek önemli. Rusya her zaman ulusal çıkarlarını savunacak'' açıklamasını yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading