Yandex Metrica

Putin çılgına dönecek! G7 liderleri Ukrayna kararını tüm dünyaya duyurdu

Putin çılgına dönecek! G7 liderleri Ukrayna kararını tüm dünyaya duyurdu

G7 ülkeleri, Ukrayna’ya gerektiği sürece mali, insani, askeri ve diplomatik destek sözü verdi ve Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 19:28

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin liderleri, Rusya'ya karşı savaşta “Ukrayna’ya desteğe” ilişkin ortak açıklama yaptı.

Rusya'nın savunma sanayisi için “kilit teknolojileri” ithal etme kabiliyetini kısıtlayarak Moskova’ya yeni yaptırımlar getirme sözü verilen açıklamada, savaş sona erdiğinde kendisini savunmasına yardımcı olmak için Ukrayna'yla çalışılacağı belirtildi.

Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

''UKRAYNA'NIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Açıklamada, “Ukrayna’ya mali, insani, askeri ve diplomatik destek sağlamaya ve gerektiği sürece Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadesi kullanıldı.

100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı 100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı Haberi Görüntüle

SAVUNMA VE TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HEDEF ALINACAK

G7 ülkelerinin Rusya'nın ana sanayi girdilere, hizmetlere ve teknolojilere ulaşımını daha da kısıtlamaya yönelik hedefli yaptırımları uyumlu hale getirecekleri ve genişletecekleri vurgulanan açıklamada, özellikle Rusya'nın savunma ve teknoloji sektörünün hedef alınacağı ifade edildi.

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

''SERBEST GEÇİŞE İZİN VERİN''

Yapılan açıklamada, Rusya’nın küresel gıda güvenliğine yönelik artan tehditlerde büyük bir payı olduğu savunularak Rusya'ya, Ukrayna’nın tarım ve ulaşım altyapısına yönelik saldırıları durdurma ve Karadeniz'deki Ukrayna limanlarından tarım ürünlerini taşıyan gemilerin serbest geçişine izin verme çağrısı yapıldı.

Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i sürgün mü etti? İngiltere'de büyük yankı uyandırdan kriz! Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ LİDERLERE SESLENDİ

G7 liderlerine seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ''Rusya, Ukrayna'ya yönelik roket saldırılarını yoğunlaştırıyor, bu nedenle sivil halka temel güvenliği garanti etmek çok önemli. Ülkemizin, şehirlerini koruyabilecek modern ve etkili füze savunma sistemlerine ihtiyacı var. Rusya’ya yönelik yaptırımların şiddeti artırılmalı. Ukrayna tahıl ihracatının önündeki engeli kaldırmak ve dünyada gıda güvenliğini sağlamak için etkili mekanizmaları göz önünde bulundurmak önemlidir” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading