Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin Bryank saldırısına 'terör eylemi' dedi: Onları bastıracağız

Putin Bryank saldırısına 'terör eylemi' dedi: Onları bastıracağız

Putin, Rusya'nın Bryansk bölgesinde yapılan silahlı saldırıyı 'terör eylemi' olarak nitelendirdi ve 'Onlar başarı elde edemeyecek. Onları bastıracağız.' dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bryansk bölgesindeki silah saldırısını terör eylemi olarak nitelendirdi ve 'Onlar başarı elde edemeyecek, onları bastıracağız.' dedi. 

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi... Haberi Görüntüle

PUTİN'DEN TERÖR EYLEMİ ÇIKIŞI

Rusya'nın Bryansk bölgesinde Ukrayna'ya ait olduğu belirtilen 'sabotaj gruplarının' saldırısı ile ilgili çevrim için etkinlikte yaptığı konuşmada bölgedeki saldırıları terör eylemi olarak nitelendiren Putin, şu şekilde konuştu:

Rus askerleri, Donbas'ta 8 yıl boyunca insanlara işkence eden ve onları öldüren, Moskova'da Darya Dugina'yı öldüren Naziler ile teröristlerden vatandaşlarımızı koruyor. Bunlar, bugün yine bir terör eylemini gerçekleştirdi, suç işledi, sınırdaki bölgemize girerek sivillere ateş açtı. Onlar, otomobilin sivillere ait olduğunu, bu arabada sivillerin ve çocukların olduğunu gördü ancak ateş açtı.

Katliamın baş ortağı ABD'den Gazze hassasiyeti: 'Filistinli sivilleri korumak ahlaki... Haberi Görüntüle

'ONLARI BASTIRACAĞIZ'

Rus lider, bu tür terör gruplarının Rus halkının tarihi hafızasını silmeyi ve gelenekler ile dilden mahrum etmeyi planladığını söyledi ve 'Eminim ki bunların sahipleri, bugün işlenen suçu hatırlamayacak bile. Ancak tekrar altını çizmek istiyorum: onlar başarı elde edemeyecek, onları bastıracağız.' dedi. 

Bryansk Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz, bölgedeki bir köyde Ukraynalı "sabotaj gruplarının" silahlı saldırısında bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtmiş, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin bu grubun ortadan kaldırılması için gerekli önlemleri aldığını söylemişti.

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü! Bebek katili Refah katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

ASKER İLE SABOTAJ GRUBU ARASINDA ÇATIŞMA

Rus basını ise sabotaj gruplarının Lyubeçane köyündeki markette yaklaşık 6 kişiyi rehin aldığını, Rosgvardiya'ya bağlı askerler ile sabotaj grubu arasında çatışma çıktığını duyurmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Pesko ise, Putin'in, Bryansk bölgesindeki silahlı saldırının ardından oluşan durum nedeniyle Stavropol bölgesine ziyaretini iptal ettiğini bildirirken konuyla ilgili Rus güvenlik güçlerinden düzenli bilgi aldığını belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading