Yandex Metrica

Putin-Biden ikili zirvesi bu sözlerle başladı

Putin-Biden ikili zirvesi bu sözlerle başladı

Herkesin içeriğini merak ettiği Putin-Biden görüşmesi, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözleriyle başladı. İşte, o detaylar..

Dünya

23.01.2024, 21:56

Kremlin sözcüsünden edindiği bilgileri aktaran Rus haber ajansı Tass, Putin-Biden Zirvesi'ne dair ilk detayları aktardı. Pass'in aktardığına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li mevkidaşı Joe Biden ile görüşmelerinin verimli geçeceği yönündeki dileklerini belirtti.

Görüşmenin başlangıçta 1 saat 15 dakika sürmesi planlanan kısmı, iki saate yakın devam etti. 

RUS LİDER, GÖRÜŞME İÇİN BIDEN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Putin, Çarşamba günü Biden'e hitaben yaptığı Cenevre görüşmelerinin açılış konuşmasında, "Sayın Cumhurbaşkanı, bugünkü toplantıdaki girişiminiz için size teşekkür etmek istiyorum." dedi. "Yüz yüze görüşmek her zaman daha iyidir" diyen ABD Başkanı Biden, buna karşılık, potansiyel işbirliği ve anlaşmazlık alanlarını tartışmaya çalışacağını belirtti.

"Uzun bir yolculuk yaptığınızı, çok çalıştığınızı biliyorum. Bununla beraber, Rus-Amerikan ilişkilerinde üst düzey tartışma gerektiren birçok konu birikmiş durumda." şeklinde konuşan Putin, verimli bir görüşme gerçekleştirme temennilerini belirtti.

Putin zirve yerine Cenevre Havalimanı'ndan 13:05'te, Biden'ın konvoyu ise 13:17'de Villa La Grange'a ulaştı. Her iki lider de İsviçre Cumhurbaşkanı Guy Parmelin tarafından karşılandı. 

Üç lider daha sonra tören girişine geçti ve Parmelin burada misafirleri için kısa bir karşılama konuşması yaptı. Putin ve Biden el sıkıştı, önce ABD lideri elini uzattı, ardından her iki başkan müzakereler için ayrılan odaya geçti.

Putin ve Biden'ın binanın içinde bir kez daha el sıkıştığı belirtiliyor.

Villa La Grange kütüphanesinde gerçekleşen görüşmede iki liderle birlikte üst düzey Rus ve ABD'li diplomatlar Sergey Lavrov ve Antony Blinken'in yanı sıra tercümanlar da hazır bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading