Yandex Metrica

Putin, ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesini yorumladı

Putin, ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesini yorumladı

Putin, video konferans yöntemiyle katıldığı bir mezuniyet töreninde hem ABD Başkanı Biden'la olan görüşmesi hem de ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesini değerlendirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:34

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, video konferans yöntemiyle Rusya’da öğrencilerin mezuniyet programına katılarak, Çarşamba günü Cenevre’de ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PUTİN: ABD BAŞKANI KONULARA HAKİMDİ

Medyada ABD Başkanı Biden’e yönelik yer alan bazı eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Putin, "Uzun bir yolculuk yapmasına rağmen, 2,5 saate yakın yaptığımız yüz yüze görüşmede konulara tümüyle hakimdi. Kendisi gerçekten profesyonel ve onunla çalışırken bir konuyu kaçırmamak için oldukça dikkatli olmak gerekiyor." dedi.

Putin, ABD tarafıyla yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarını da ele aldıklarına dikkat çekti. "Küresel silahlanma yarışı sorununa gelirsek, bu sorun Rusya’nın inisiyatifiyle yapılmıyor. Bu yarış gizli veya açık şekilde yürütülmeye devam ediyor." diyen Putin, Biden ile görüşmesinde bölgesel sorunları da değerlendirildiklerini aktardı.

"ABD ASKERLERİNİN AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMESİNE NASIL DAHİL OLACAĞIMIZ ÖNEMLİ"

ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesi konusunu değerlendiren Putin, "Örneğin ABD askerleri Afganistan’dan çekiliyor. Orası bize çok yakın bir bölge. Tacikistan’da askeri üssümüz var. Bu gelişmeye nasıl dahil olacağız veya bölgede güvenliği nasıl sağlayacağız? Bu çok önemli bir soru." şeklinde konuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading