Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin 50 ton nakit dolar getirtti! Kırım'ın işgali öncesinde de aynısı olmuştu

Putin 50 ton nakit dolar getirtti! Kırım'ın işgali öncesinde de aynısı olmuştu

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıp saldırmayacağı belirsizliğini korurken Rus haber ajansı Ria Novosti yaklaşık 5 milyar dolar nakte ilişkin ilginç bir haber yayınladı.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Dünyanın dikkatle takip ettiği Rusya-Ukrayna sınırında Moskova yanlısı ayrılıkçıların taciz atışları devam ederken Rus haber ajansı Ria Novosti, 'savaş hazırlığı' anlamına gelen bir bilgiyi duyurdu. 

Savaşın başlaması halinde ABD merkezli finansal yaptırımlarla karşılaşacak olan Rusya, buna karşı önlem niteliğinde fiziksel nakit transferine hız verdi. 

Ajansın geçtiği habere göre Aralık 2021 süresince Rus bankalarına getirilen yabancı nakit miktarı 5 milyar doları buldu. 

Rus basını, özel bankaların yurtdışındaki varlıkları teminat göstererek ABD Merkez Bankası'ndan bu tutarı sipariş ettiğini, çekilen tonlarca ağırlıktaki doların uçaklarla Rus topraklarına taşındığını belirtiyor. 

Paranın 100'er dolarlık banknotlarla taşındığı düşünülürse sevk edilen 5 milyar dolarlık tutarın toplam ağırlığı 50 tonu buluyor. 

Bu kadar büyük naktin taşınması için askeri kargo uçaklarının kullanılmış olabileceği düşünülüyor. Aralık 2021'de gerçekleşen transferin ocak ve şubat ayında da sürdüğü sanılıyor. Son bir buçuk ayda Moskova'nın ne kadar döviz depoladığına ilişkin bir bilgi henüz açıklanmadı. 

Rus özel bankaları, 2014 yılında da Kırım’ın işgali sırasında benzer şekilde nakit stoklamış, o yılın mart-aralık döneminde ülkeye getirilen nakit miktarı 19 milyar dolar olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading