Yandex Metrica

Polonya’daki Müslüman Tatarlar, mülteciler için seferber oldu

Polonya’daki Müslüman Tatarlar, mülteciler için seferber oldu

4 bine yakın göçmenin Polonya-Belarus sınırındaki bekleyişi devam ederken Polonya'daki Müslüman Tatar cemaati bu insanlara yardım etmek için harekete geçti.

Dünya

07.02.2024, 14:34

Belarus üzerinden Avrupa Birliği (AB) üyesi Polonya'ya girmek, oradan da diğer AB ülkelerine geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin Belarus-Polonya sınırındaki bekleyişleri devam ediyor. Polonya'nın Kuznica sınır kapısı güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, Polonya Bölgesel Savunma Kuvvetleri de sınırda nöbet tutuyor. Bugüne kadar sınırda en az 8 göçmen donarak öldü. 

Avrupa’nın en eski Müslüman topluluklarından birine mensup yaklaşık 2.000 kişilik bir grup olan Lipka Tatarları’nın ve genel olarak Polonya’daki Müslümanların dini lideri olan Müftü Tomasz Miskiewicz, göçmenlere yardım etmek için çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

İsviçre basınından Togg'a övgü: 'Türk Tesla'sı' İsviçre basınından Togg'a övgü: 'Türk Tesla'sı' Haberi Görüntüle

'HERKESİN HAKKIDIR'

Müftü Tomasz Miskiewicz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Bir kişinin Polonya’da yasal olarak kalma hakkı olsun ya da olmasın, herkesin başının üstünde bir çatı, kalacak sıcak bir yer, sıcak bir çorba, yemek ve düzgün kıyafetleri olması temel hakkıdır'' 

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

'MÜSLÜMAN TOPLULUĞUNDAN ÇOK YARDIM VAR'

Tatar Topluluğu Başkanı Maciej Szczesnowicz, ''Polonya ve Almanya’dan insanlar bize paketler, bağışlar gönderiyor ve para bağışlıyor. Müslüman topluluğumuzdan çok yardım var. Ayrıca askerlere çorba pişiriyoruz, her gün 300 porsiyon servis ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Tatarlar, halkın %90’ından fazlasının Katolik olduğu ve Katolik kilisesinin toplum ve siyasette çok önemli bir rol oynadığı Polonya’da küçük bir azınlıktır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading