Yandex Metrica
SON DAKİKA
Polonya: Bayraktar TB2 etkinliği kanıtlanmış bir araç

Polonya: Bayraktar TB2 etkinliği kanıtlanmış bir araç

Polonya Dışişleri Bakanı Rau: 'Türk insansız hava aracı Bayraktar TB2, etkinliği savaşta kanıtlanmış, teknolojik olarak gelişmiş bir araç. Polonya ordusunun ve NATO'nun doğu kanadının kapasitesini artıracağına inanıyorum.'

Dünya

23.01.2024, 17:35

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) AA'ya değerlendirmelerde bulundu.

ADF YENİ BİR PLATFORM SAĞLIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun memleketi olan Antalya'da düzenlenen ADF'ye katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Rau, "ADF, özellikle salgın sonrasında büyük önem taşıyan diplomatik değişimler için yeni bir platform sağlıyor. Forumun, küresel meseleleri bölgesel perspektiften tartışmak için bölgenin önde gelen etkinliği olma potansiyeline sahip olduğundan şüphem yok.

BAYRAKTAR TB2'NİN POLONYA VE NATO'NUN DOĞU KANADININ KAPASİTESİNİ ARTIRACAĞINA İNANIYORUM

Polonya, ancak Batı Balkan ülkelerinin ve Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğinin, Avrupa'da istikrar ve refah için iş birliğimizin tam gelişmesini sağlayacağına inanmaktadır. Yaklaşan Avrupa Konseyi'nin özellikle Gümrük Birliği'nin modernizasyonu, Türkiye'deki göçmenlere destek ve halklar arası teması artırmak başta olmak üzere AB-Türkiye ilişkilerini güçlendirme ve ileriye yönelik adımlar atma özelliği taşıyacağını ümit ediyoruz"

Polonya'nın Türkiye'den aldığı 24 insansız hava aracı hakkında da değerlendirmede bulunan Rau, "Türk insansız hava aracı Bayraktar TB2, etkinliği savaşta kanıtlanmış, teknolojik olarak gelişmiş bir araç. Polonya ordusunun ve NATO'nun doğu kanadının kapasitesini artıracağına inanıyorum." dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading