Yandex Metrica

Polonya Almanya'dan savaş tazminatı istiyor: 1,3 trilyon dolar için nota imzalandı

Polonya Almanya'dan savaş tazminatı istiyor: 1,3 trilyon dolar için nota imzalandı

Polonya, Almanya'dan 1,3 trilyon dolarlık savaş tazminatı talep etmek için diplomatik nota imzaladı.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Polonya, geçen ay yayınlanan tartışmalı raporda Nazi rejiminin neden olduğu zararın yaklaşık 1.3 trilyon dolar olduğunu belirtmişti. Bugün gelen bilgiye göre Polonya, Almanya'dan İkinci Dünya Savaşı tazminatı talebini resmiyete döktü. Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, bugün yaptığı açıklamada Berlin'deki hükümete teslim edilecek tazminat talep eden diplomatik bir nota imzaladığını söyledi.

Polonya'daki Alman askerleri, II. Dünya Savaşı

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI VARŞOVA'YA GİDECEK

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un sözcüsü Lukasz Jasina gazetecilere verdiği demeçte, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Salı günü Varşova'yı ziyaret etmeyi planladığını ve Rau'nun konuyu onunla yapacağı görüşmelerde ele alacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise sorunun uluslararası hukukta uzun süredir çözüldüğünü söyleyerek Alman politikasına uygun olarak talebi reddetti. Polonya'nın iktidardaki Hukuk ve Adalet partisi, üçüncü kez iktidara geleceği seçimlerden bir yıl önce Almanya'ya yönelik giderek artan sert söylemini artırdı.

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

'HİÇBİR ÜLKE POLONYA KADAR ACI ÇEKMEDİ'

Polonya Milletvekili Arkadiusz Mularczyk'in bilim insanları ile birlikte hazırladığı raporda Almanların 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya'da işledikleri suçlar derlemişti. Die Welt gazetesinin Varşova muhabiri Philipp Fritz, rapordaki verilere aıfta bulunarak "Hiçbir ülke Alman işgali altında Polonya kadar acı çekmedi" demişti. 

1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı hızla sulara gömülüyor 1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı... Haberi Görüntüle

'NESİLLER BOYUNCA ÖDENMESİ GEREKECEK'

Fritz Polonya'nın Almanya'dan talep ettiği tazminat için "o kadar yüksek ki, onlarca yıl hatta nesiller boyunca geri ödenmesi gerekecek. Ancak Almanya'nın sırf bu nedenle ödeme yapamaması, Polonyalıların tanınmak istediği gerçeğini göz ardı ediyor. Mesele, bugün yaşayan Almanları, işgal altındaki Polonya'daki insanların tarihsel acılarından ve bugüne kadar devam eden travmalarından haberdar etmektir. " şeklinde konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading