Yandex Metrica

PKK/YPG Türkiye'nin operasyon başlatması halinde Hol Kampı'ndaki sivilleri öldürecek

PKK/YPG Türkiye'nin operasyon başlatması halinde Hol Kampı'ndaki sivilleri öldürecek

Suriye'nin 3'te 1'ini işgal eden ABD destekli PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi, Hol Kampı'ndaki sivilleri şantaj aracı olarak kullanıyor. Abdi, Türkiye'nin operasyona başlaması halinde 'kampa saldırı gerçekleşebileceğini' söyledi. Eylemde tabii ki DEAŞ kılıfı kullanılacak.

Dünya

22.02.2024, 09:55

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik büyük harekâtı 19 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı Tahran zirvesini beklerken, ABD destekli terör örgütünün elebaşı Ferhad Abdi Şahin tuhaf mesajlarla ortaya çıktı. Mazlum Kobani kod adıyla tanınan ve Amerikalı senatörlerce 'General Mazlum' diye çağrılan PKK/YPG elebaşı, Türkiye'nin operasyona başlaması halinde DEAŞ'ın Hol Kampı'na saldıracağını ileri sürdü. 

Bu mesaj bölgeyi yakından takip edenlere göre şu anlama geliyor: Suriye kuzeyinde 2016 Ağustos'una dek DEAŞ ile PKK arasında toprak devir-teslimine ilişkin tiyatroyu yöneten güçler, şimdi Türkiye'yi Hol Kampı'ndaki sivilleri öldürmekle tehdit ediyor.

Yani PKK/YPG'nin asıl patronları, Haseke doğusunda terör örgütünün kontrolündeki kampta yaşayan 50 bini aşkın sivili Türkiye'ye karşı koz olarak kullanma kararı aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) operasyonu halinde bu kampa bir saldırı düzenlenerek çok sayıda sivil öldürülecek ve saldırıyı DEAŞ'ın üstlenmesi sağlanacak. 

Sözkonusu planı tasarlayan kişinin ABD Başkanı Joe Biden'ın Afrika ve Ortadoğu'dan Sorumlu Başdanışmanı Brett McGurk olduğu sanılıyor. McGurk bugün Cidde'deki Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nde Biden'ın heyetinde yerini aldı. 

PKK'lı Ferhad Abdi'nin son açıklaması, Türk ordusunun harekâtını önlemek isteyen güçlerin gerekirse katliamdan çekinmeyeceklerini de ortaya koymuş oldu. Abdi ayrıca, harekâtın ilk hedefleri olması beklenen Münbiç ve Tel Rıfat konusunda da Esed rejimiyle anlaştıklarını, rejimin iki bölgeye takviye güç gönderdiğini söyledi. Abdi, Moskova ve Tahran'ı da Türkiye'ye engel olma konusunda göreve çağırdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading