Yandex Metrica

PKK'lı İngilizler kurşuna dizilecek! Rus mahkemesi Donetsk'te idam kararını açıkladı

PKK'lı İngilizler kurşuna dizilecek! Rus mahkemesi Donetsk'te idam kararını açıkladı

Suriye'de PKK/YPG saflarında bulunduktan sonra Ukrayna cephesine giderek Ruslarla savaşan ve Mariupol'de esir düşen İngiliz vatandaşları hakkında idam kararı verildi. Aiden Aslin ile Sean Pinner haklarındaki hüküm onanırsa kurşuna dizilecek.

Dünya

23.01.2024, 19:23

Suriye'de PKK/YPG saflarında bulunduktan sonra Ukrayna'ya gidip Ruslarla çatışan İngiliz vatandaşı Aiden Aslin kurşuna dizilecek. 2015-2017 yılları arasında terör örgütü PKK/YPG içerisinde faaliyet gösteren Aslin, 2018 yılı itibariyle Ukrayna'ya gitmiş ve işgal altındaki Donbas hudut hattında Rus askerlerine yönelik saldırılara katılmıştı. 

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgaliyle birlikte Mariupol kentinde üslenen İngiliz paralı asker, kuşatma altındaki bölgede Kiev'in etkili birliklerinden Azov Tugayı ile yan yana mücadele verdikten sonra 13 Nisan'da Rus güçlerine teslim oldu. 

Sorgusunun ardından Donetsk'te bir cezaevine yerleştirilen Aiden Aslin hakkında iddianame hazırlayan savcılık, İngiliz paralı askerin idamını istedi. Yargılama sonucunda mahkeme Aslin hakkında idam cezasına hükmetti. 

Siyonist İsrail Hamas lideri Henniye'nin ailesini hedef aldı:  İsmail Henniye'nin 3 oğlu hayatını kaybetti Siyonist İsrail Hamas lideri Henniye'nin ailesini hedef aldı: İsmail Henniye'nin... Haberi Görüntüle

KARAR YÜZLERİNE OKUNDU

Donetsk Halk Cumhuriyeti mahkemesi Aslin'le birlikte diğer İngiliz paralı asker Sean (Shaun) Pinner ile Fas vatandaşı Saadun Brahim'in de idamına karar verdi. İngiliz vatandaşı Pinner'ın da Aslin'le aynı dönemlerde Suriye'de terör örgütü saflarında görev yaptığı öğrenildi. Mahkeme kararı Donetsk Yargıtay kurumu tarafından da onanırsa bu 3 isim kurşuna dizilerek infaz edilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading