Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK yuvası Fransa'dan terör bahanesi: Kişisel özgürlükleri hiçe sayacaklar

PKK yuvası Fransa'dan terör bahanesi: Kişisel özgürlükleri hiçe sayacaklar

Fransa'da, zanlıların telefon, bilgisayar ve tablet gibi dijital cihazlarından ses ve görüntü kaydı almak için mikrofon ve kameraların etkinleştirilmesini sağlayıp konumlarının izlenmesi imkanını veren tasarının 3. maddesi kabul edildi.

Dünya

23.01.2024, 21:00

Fransa Senatosu, terör ve orgazine suçlarını bahane ederek şüphelilerin telefonlarındaki kamera ve mikrofonların uzaktan etkinleştirilip izlenmesine olanak sağlayan yasa tasarısının ilgili maddesini kabul etti.

Senato "Adalet Yasası" olarak adlandırılan ve şüpheli kişilerin dijital cihazlarına uzaktan gizlice müdahale izni veren tasarıyı tartışmaya devam ediyor.

Tasarının suç gibi durumlarda zanlıların telefon, bilgisayar ve tablet gibi dijital cihazlarından ses ve görüntü kaydı almak için mikrofon ve kameraların etkinleştirilmesini sağlayıp konumlarının izlenmesi imkanını veren 3. maddesi kabul edildi.

Tasarıya avukat, gazeteci ve doktorların telefonları da dahil edildi.

Almanya ve İsveç gibi kendisi de terör örgütü PKK'nın yuvası haline gelen Fransa'nın terör ve organize suç örgütlerini bahane ederek böyle bir tasarı ile kişisel özgürlükleri hiçe saydığı adımlar, ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

ABD'deki kriz son anda önlendi: Başkan Biden'dan 1,2 trilyon dolarlık... Haberi Görüntüle

MUHALEFET ENGEL OLAMADI

Sol partilerin, bu maddeyi engellemek için yaptıkları girişimler başarısızlıkla sonuçlandı.

Fransa İnsan Hakları Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Dijital Özgürlükler Gözlemevi (OLN), yaptığı açıklamayla, tasarının ilgili maddesinin kabul edilmesini temel özgürlüklere aykırı olduğu gerekçesiyle tepki göstererek kınadı.

Senato, yasanın ilgili diğer maddelerini tartışıp, oylamayı 13 Haziran’a kadar sürdürecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading