Yandex Metrica

PKK'ya 250, Atina'ya 300 Bradley! Adalar ve Dedeağaç'ta 6 zırhlı tabura yetiyor

PKK'ya 250, Atina'ya 300 Bradley! Adalar ve Dedeağaç'ta 6 zırhlı tabura yetiyor

Amerikan ordusunun Suriye ve Yunanistan'a tahkimatı sürüyor. PKK/YPG'ye 250'den fazla son model zırhlı gönderen Washington, Yunanistan'a 300 tane Bradley gönderilmesi talebini onayladı. Zırhlı miktarı Türkiye sınırında 6 tabur oluşturmaya yetiyor.

Dünya

12.02.2024, 20:33

Türkiye'yi çevreleme stratejisi gereği Suriye kuzeyinde PKK/YPG'yi eğitip donatan ABD, Yunanistan'ı destekleme adımlarına bir yenisini daha ekledi. 

Savunma analizleriyle tanınan uluslararası haber sitesi Army Recognition tarafından duyurulan bilgi, Amerikan ordusunun Yunanistan'a 300 adet Bradley tipi zırhlı muharebe aracı (ZMA) sevk etmeye hazırlandığını ortaya koydu. 

>

Son model zırhlıların sevkine onay verildiği haberi Yunan medyasında sevinçle karşılandı. Bradley M2A2 tipi 300 araçla 6 adet zırhlı tabur oluşturulabileceğini belirten Yunan basını, uzun mesafe ateş kabiliyetine sahip bu zırhlıların hem adalarda hem de Dedeağaç'ta konuşlandırılacağını belirtiyor.

Yunan ordusu, Amerikan ordusunca gönderilecek Bradley tipi araçları Adalar Denizi'nde silahlandırılması yasak olan adalar ile Evros bölgesi olarak adlandırdıkları Türkiye sınırına sevk edecek. 

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

ABD ordusu Türkiye sınırındaki Suriye'nin Haseke ilçesinde PKK/YPG'li teröristlere 2 yıldır Bradley zırhlılarının eğitimini veriyor.

Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Haberi Görüntüle

250 TANESİ PKK/YPG'YE GİTMİŞTİ 

2014 yılında envanterdeki M113 tipi zırhlı araçlardan yaklaşık 3 bin tanesini Bradley araçlarıyla değiştirme kararı alan Washington yönetimi, bu çok amaçlı paletli zırhlıları yaklaşık 10 yıldır aktif biçimde kullanıyor. 

Üzerinde antitank silahı da taşıyabilen Bradley, 4 kilometre mesafedeki zırhlı araç ve tanklara ateş açabiliyor; aynı zamanda kulesindeki 25 mm'lik otomatik topuyla birkaç kilometre menzildeki hedeflere de saldırıda bulunabiliyor. 

ABD geçtiğimiz yıl bu araçlardan 250 tanesini Suriye işgalinde kullandığı terör örgütü PKK/YPG'ye vermişti. Teröristleri kullanarak Suriyelilere ait petrolü sistematik olarak çalan ve elde edilen geliri terörün finanse edilmesinde kullanan Amerikalılar, yakında PKK'lılara obüs eğitimi verilmesi için bölgede akademi kuracak. 

Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın imzalanmasını engelledi' Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın... Haberi Görüntüle

BRADLEY ZMA ÖZELLİKLERİ

600 beygirlik motordan güç alan Bradley zırhlıları saatte yaklaşık 70 kilometre hızla ilerleyerek dolu bir depoyla 500 kilometre kesintisiz yol alabiliyor. 

Engebeli arazilerde araç dengesini korumaya yardımcı olan hidropnömatik süspansiyon sistemine sahip araç, aynı zamanda amfibik... 1,5 metre derinlikteki su engellerini aşabiliyor, su içerisinde 7 km/saat hızla hareket edebiliyor.

Bradley, 3 kişilik mürettebatla birlikte toplamda 7 asker taşıyor.

Hem Suriye'de PKK/YPG'ye yönelik muhtemel operasyonlar sırasında hem de Yunanistan'la olası bir savaşta Türk SİHA'larının temel hedeflerinden biri Bradley tipi zırhlılar olacak.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading