Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK ve Alman polisi ablukası: Almanya'da gurbetçilerin adres bildirimi engelleniyor

PKK ve Alman polisi ablukası: Almanya'da gurbetçilerin adres bildirimi engelleniyor

Avrupa'da yaşayan PKK/YPG yandaşları Türk diplomatik misyonlarının bulunduğu alanlarda eylemler yaparak konsoloslukların çalışmasına engel olmayı amaçlıyor. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde oy vermek isteyen gurbetçilerin adres bildirimi PKK yandaşları ve polis tarafından engelleniyor.

Dünya

23.01.2024, 20:37

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine hazırlanırken Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlar ise demokratik haklarını kullanmak için bulundukları ülkelerdeki konsolosluklar aracılığıyla adres bildiriminde bulunuyor. Seçime yönelik hizmet almak nedeniyle gittikleri konsoloslukların önünde terör örgütü PKK/YPG yandaşları tarafından engellenen Türk vatandaşları başvurdukları polisler tarafından da alana alınmıyor.

PKK yandaşlarının konsolosluk çalışmalarını engellediği yerlerden biri olan Almanya'nın Köln şehrinde vatandaşlar, konsolosluk hizmeti alamıyor ve seçim için adres beyanında bulunamıyor.

AK Parti Yurt Dışı SKM Başkan Vekili Bülent Bilgi Yeni Şafak'a verdiği röportajda, PKK/YPG sempatizanı grupların, seçimlere 'dolaylı da olsa müdahale' ettiğini söyledi. Bilgi, "Köln'de bulunan konsolosluğun giriş kapısının 10 metre ilerisinde PKK'lılara izin vermişler. Sokağın diğer ucunu da polisler kapatmış. Ben giderken polisler bana 'nereye gidiyorsunuz seçim işleri için mi' diye sordu. Kendinden emin olan insanlar polisle bu diyaloğa girebilir ama vatandaşımız polis soru sorunca geri dönüyor." şeklinde konuştu.

Rusya'daki kanlı saldırıyı bilen ABD'den o ülkeye uyarı! Terör alarmı... Haberi Görüntüle

"DOLAYLI OLARAK SEÇİME MÜDAHALEDİR"

Konsoloslukların adres beyanı için cumartesi günü de açık olduğunu belirten AK Parti Yurt Dışı SKM Başkan Vekili Bülent Bilgi, PKK/YPG terör örgütü sempatizanlarının bu eylemi cumartesi günü gerçekleştirmelerinin manidar olduğuna dikkat çekti. Bilgi, "Yurt dışında oy kullanabilmek için adresini beyan etmeleri gerekiyor. Dolayısıyla konsolosluklara yoğun bir akın var. Bu eylemin cumartesi olması manidar. Bu eylemi de adres beyanında bulunmak isteyen vatandaşları korkutmak için yapıyorlar. Direkt değilse bile dolaylı olarak seçime müdahaledir." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son... Haberi Görüntüle

SOKAKLAR PKK YANDAŞLARI VE POLİS TARAFINDAN KAPATILMIŞ DURUMDA

Konsolosluk binasının önünde gerçekleştirilen eylemler sokağın bir tarafını kapatıyor diğer tarafını da polisler kapatıyor diyen Bilgili, "İnsanlar bunları görünce korkup geri dönüyor. Hatta polisin sokağın diğer tarafını kapattığını görünce bugün konsolosluk açık değil diye düşünüp geri dönüyor." dedi.

Adres beyanı için konsolosluklara ulaşmaya çalışan bazı gurbetçiler polis ve PKK sempatizanları tarafından ablukaya alınan konsolosluklara giremediği için adres beyanında bulunamıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading