Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK şimdi de Ukrayna'da! Kadirov'un Çeçenleri ve Esed'in askerleriyle Rusya safındalar

PKK şimdi de Ukrayna'da! Kadirov'un Çeçenleri ve Esed'in askerleriyle Rusya safındalar

Karabağ Savaşı sırasında Ermenistan ordusuna paralı asker yazılan PKK'lı teröristler şimdi Ukrayna yollarına düştü. PKK'lılar özellikle Irak'ta, Türk askeri tarafından öldürülmeyi beklemektense Ukrayna'ya gidip Rusya safında para kazanmayı daha mantıklı görüyor.

Dünya

05.03.2024, 08:42

Ukrayna işgalinde Rus ordusuna yardım eden unsurlara Suriyeli ve Çeçen milislerin ardından PKK'lı teröristler de eklendi. Bölge kaynakları, Irak ve Suriye'den PKK/YPG üyelerinin Rusya ordusunda paralı asker olmak için başvuru yaptıklarını söylüyor. Sözkonusu gelişmenin PKK elebaşı Duran Kalkan'ın örgüt medyasına verdiği demeçte Ukrayna yönetimini 'çete' olarak suçlayıp Rusya'yı işgalde haklı göstermesinin ardından yaşanması dikkat çekti. 

PKK'lı teröristler Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasıyla sonuçlanan 2. Karabağ Savaşı'nda da Ermenistan saflarında saldırılara katılmıştı. 2020 Kasım'ındaki savaş süresince 1000 kişiyi aşkın militan grubuyla Ermeni ordusuna destek veren PKK'lılar, bunun karşılığında kişi başına aylık 600 dolar para alıyordu. 

Rusya’da başkanlık seçimini Putin kazandı: Zafer konuşmasında 3. Dünya Savaşı... Haberi Görüntüle

KARABAĞ'DA MAAŞLARI AYLIK 600 DOLARDI

Rusların özellikle Suriye'de PKK/YPG ile kurduğu ilişki uzun yıllara dayanıyor. 2017 yılından bir fotoğrafta Rus askerleri Afrin'de PKK'lı teröristlerle birlikte görülüyor.

Azerbaycan ordusunca esir alınan Ermeni askerlerden Albert Mikaelyan, "Kışlada PKK üyesi paralı askerler de dahil 1500 kişi var. Paralı askerler aylık 600  dolar maaş alıyor ve sadece kendi dillerinde konuşuyorlar" demişti. O dönem PKK/KCK'nın kadın yapılanmasında elebaşı konumundaki Layika Gültekin de örgüt yayın organına şunu söylemişti: "Karabağ'a kadar gidip Ermeni askerlerin yanında savaşıyoruz. İstedikleri her zaman Ermenistan halkının yanında oluruz."

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA PARA KAZANMAYI MANTIKLI BULUYORLAR

Teröristlerin paralı asker olarak son tercihlerinin Ukrayna cephesi olması, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkili operasyonlarıyla nefes alamaz hale gelen PKK'nın ayakta kalmak için yeni çözüm arayışı içerisinde olduğunu gösteriyor. Irak'ın iç kesimlerinde bile güvenle barınamaz hale gelen PKK'lıların, Türk askeri tarafından öldürülmeyi beklemektense Ukrayna'ya giderek Rusya saflarında savaşıp para kazanma seçeneğini daha mantıklı bulduğu düşünülüyor.

Suriye'de SDG tabelasını kullanan terör örgütü PKK/YPG üyesi teröristler, geçtiğimiz yıllarda Münbiç kırsalında Rus askerleriyle peç değiştirip poz vermişti.  

Cephede büyük kayıplar veren Rusya, Suriye rejimine bağlı 20 bini aşkın askeri de paralı milis haline getirerek Ukrayna'ya taşımıştı. Bunun yanında Ramazan Kadirov yönetimindeki Çeçenistan'dan da yüzlerce milis Ukrayna cephesine gelerek Rus ordusuna katıldı. Yani hem Rusya yanlısı Çeçenler hem Esed'in askerleri bundan böyle Ukrayna işgalinde PKK'lı teröristlerle birlikte boy gösterecek. Rusya'nın Suriye'den gelenlere aylık 1100 dolar vâdettiği biliniyor. PKK'lılara ödenecek rakamın da bu miktara yakın olduğu sanılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading