Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

PKK'lılara ödül veren Fransa'dan akıllara ziyan savunma: Hükümeti bağlamıyor

PKK'lılara ödül veren Fransa'dan akıllara ziyan savunma: Hükümeti bağlamıyor

Terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin Fransa Senatosu'nda ağırlanması ve teröristlere madalya verilmesine yönelik tepkilere Paris yönetiminde skandal bir savunma geldi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, teröristlerin Senatoda ağırlanmasının hükümeti bağlamadığını öne sürdü.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, PKK/YPG'lilerin teröristlerin geçen hafta Fransa Senatosu'nda ağırlanmasını savundu. 

Sözcü Legendre, bakanlığın haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tanrı parçacığı fabrikası kuruyorlar! CERN'den daha büyük 'CEPC' fizik dünyasını... Haberi Görüntüle

"KUVVETLER AYRILIĞI" BAHANESİ

Legendre, AA muhabirinin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ve bunun kadın kolları YPJ mensuplarının geçtiğimiz hafta Fransa Senatosunda ağırlanması ve teröristlere madalya verilmesine ilişkin sorusununa kaçamak yanıt verdi. Sözcü Legendre, "kuvvetler ayrılığını" gerekçe göstererek muhabirin sorusunu geçiştirdi.

Körfez hamlesi dünyayı böyle salladı: Yardım için Türkiye'ye bakıyorlar Haberi Görüntüle

PKK/YPG'YE "DEAŞ İLE MÜCADELESİ" KILIFI

"Senato takvimine bağımsız olarak karar veriyor." ifadesini kullanan Legendre, terör örgütü YPG/PKK'nın sahada DEAŞ'a karşı kararlı bir mücadele sergilediğini ileri sürdü.

Legendre, Avrupa Birliği (AB) terör listesinde yer alan PKK konusunda Fransa'nın Türkiye ile işbirliğinin devam ettiğini söyledi.

ABD ve İsrail'in Türkiye-Rusya planı: DEAŞ/IŞİD'i kim kurdu? sorusunun cevabı... Haberi Görüntüle

"PKK VE YPG'Yİ FARKLI DEĞERLENDİRİYORUZ"

AA muhabirinin "Terör örgütleri PKK ve YPG arasındaki bağın aynı zamanda bu iki örgütün sözde 'yöneticilerinin' PKK bünyesinde kanlı terör eylemleri gerçekleştirdiğinin bilindiğini" söylemesi üzerine bakanlık sözcüsü, Paris hükümetinin PKK ve YPG'yi farklı değerlendirdiğini ve konu hakkında daha fazla söyleyecek sözü olmadığını kaydetti.

Rusya'daki terör saldırısının kurbanı oldu! Eski güzellik kraliçesi Moskova saldırısında... Haberi Görüntüle

"PRENSİP OLARAL CEVAP VERMİYORUM"

Legendre, muhabirin "Bir terör örgütünün aynı kadroları muhafaza ederek, isim ve ülke değiştirmesi halinde Fransa tarafından terör örgütü olarak tanınıp tanınmayacağına" ilişkin sorusunu da "Varsayımsal sorulara prensip olarak cevap vermiyorum." cevabını vererek geçiştirdi.

Stoltenberg'ten Türkiye mesajı: Savaş uçaklarına yatırım yapma çabaları önemli Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SERT DİLLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ile kadın kolları YPJ mensuplarının Fransa Senatosunda ağırlanmaları ve "onur madalyasıyla ödüllendirilmeleri" üzerine Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro'yu bakanlığa çağırmış, bunun Türkiye tarafından kabul edilmediğini ve bu olayın sert bir şekilde kınandığını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading