Yandex Metrica

Petrol tehdidi: Rusya’dan Avrupa’ya doğalgaz uyarısı

Petrol tehdidi: Rusya’dan Avrupa’ya doğalgaz uyarısı

Kış ayı yaklaşırken Avrupa'ya Rusya'dan yeni bir tehdit geldi. Rusya, Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması ile ilgili önerisine tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 20:07

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması önerisine tepki göstererek, Rusya'nın bu ülkelere petrol akışını keseceğini açıkladı.

Zaharova, böyle bir ihtimalin küresel enerji piyasasına büyük zarar verebileceğini söyledi.

Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Haberi Görüntüle

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek' Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan... Haberi Görüntüle

"AKIŞI KESERİZ"

Bu kararı uygulamaya koyan Batılı ülkelere Rusya'dan petrol akışının kesileceğini belirten Zaharova, "Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması tek başına bir piyasa önlemi değil aynı zamanda piyasa karşıtı bir önlemdir. Bu, tedarik zincirini bozar, küresel enerji piyasasındaki durumu da önemli ölçüde karmaşıklaştırır. Petrol fiyatlarına sözde tavan fiyat uygulaması getirilmesinin sadece piyasa dışı bir mekanizma olmadığını bunun piyasa karşıtı bir önlem olduğunu defalarca söyledik" ifadelerine yer verdi.

Açıklamalarında, Ukrayna ile ilgili de önemli ifadelere yer veren Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak'ın 6 ay içinde Yalta'da basın toplantısı düzenleyeceklerine dair konuşmasına da yanıt vererek, "Daha büyük bir gazeteci grubuyla gelsinler ki her şeyi daha iyi görsünler" açıklamasını yaptı.

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading