Yandex Metrica
SON DAKİKA
Peskov'dan Moldova'ya gözdağı: Dikkatli olmalarını tavsiye ederiz

Peskov'dan Moldova'ya gözdağı: Dikkatli olmalarını tavsiye ederiz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moldova’da kurulan yeni hükümetle başbakanlık görevini üstlenen Dorin Recean'ın ''Rusya, Moldova'ya karşı 'hibrit' savaşı yürütüyor'' sözlerine tepki gösterdi. Peskov, “Bu yapıcı tutum eksikliği, Moldova’ya yardımcı olmaz ve elbette ikili ilişkilerimize zarar verir. Moldovalı muhataplarımıza açıklamalarında çok dikkatli olmalarını tavsiye ederiz.” diye konuştu.

Dünya

23.01.2024, 20:28

16 Şubat’ta Moldova’da kurulan yeni hükümetle başbakanlık görevini üstlenen Dorin Recean, dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Moldova’ya karşı “hibrit” savaş yürüttüğünü ve Rus askeri güçlerinin bulunduğu Transdinyester’in askerlerden arındırılması gerektiğini açıklamıştı.

Bugün bir yılını dolduran ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşı henüz bitmemişken bu kez de Moldova ile ipler gerildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Moldova Başbakanı Dorin Recean’ın, Moldova sınırları içerisinde bulunan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Transdinyester bölgesinin askerden arındırılması gerektiğine yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Rusya ile Moldova arasındaki ilişkilerin gergin olduğuna dikkat çeken Peskov, şu ifadeleri kullandı;

“Moldova ile ilişkilerimiz zaten son derece gergin. Moldova yönetimi, Rusya karşıtı her şeye vurgu yapıyor. Rusya karşıtı bir histeriye giriyorlar.”

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

''ÇOK DİKKATLİ OLMALARINI TAVSİYE EDERİZ''

Peskov, söz konusu yaklaşımın Rusya-Moldova ilişkilerini olumsuz etkilediğini belirterek, “Bu yapıcı tutum eksikliği, Moldova’ya yardımcı olmaz ve elbette ikili ilişkilerimize zarar verir. Moldovalı muhataplarımıza açıklamalarında çok dikkatli olmalarını tavsiye ederiz.” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading