Yandex Metrica

Pentagon: Kabil Havalimanı için Türkiye'ye minnettarız

Pentagon: Kabil Havalimanı için Türkiye'ye minnettarız

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Kabil Hamid Karzai Havalimanının güvenliği konusunda üstlendiği rol için minnettar olduklarını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:38

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, dün gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, “Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’nın güvenli bir şekilde işletilmesine destek vermesi konusunda Türkiye’ye minnettarız” dedi.

Basın toplantısında, ABD’nin kuvvetlerini Afganistan’dan çekme sürecine değinen Kirby, Kabil Havalimanında hala askerlerinin bulunduğunu ve çekilme süreci tamamlandıktan sonra söz konusu askerlerin durumunu düşüneceklerini aktardı.

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İLE GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

Kirby, "Havaalanında güvenliğin nasıl olacağı konusunda Türklerle hala görüşme halindeyiz, bu çabaya öncülük etmeye istekli oldukları için onlara minnettarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı açıklamaları hatırlatan Kirby, konuya ilişkin başka bir soruya, "Türklerle bazı verimli görüşmeler yaptık, Bakan'ın meslektaşıyla yaptığı görüşmelerin açıklamalarını gördünüz. Aramızda tarif ettiğiniz gibi bir tıkanma noktası yok, Türklerle bazı modeller ve bazı gereklilikler üzerine çalışma yapıyoruz" yanıtını verdi.

Kirby, Türkiye'nin Kararlı Destek Misyonu kapsamında Hamid Karzai Havaalanı'nın güvenliğini sağladığını belirterek, "Tüm güçler Afganistan'dan çekilirken, Türklere başka kimlerin yardım edeceği ve bu yardımın ne şekilde yapılacağı konusunda düzenlemeler yapılması gerekecek. Şu anda devam etmekte olduğumuz görüşmeler de bundan ibaret" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a saldırı için tarih belirlendi İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan, Türkiye’nin ABD kuvvetleri Afganistan’dan çekildikten sonra Kabil Hamid Karzai Havalimanının güvenliğini sağlayabileceğini ilan etmesinin ardından taraflar arasında üst düzey görüşmeler devam ediyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz hafta ABD’li mevkidaşı Austin Lloyd ile yaptığı telefon görüşmesinde, havalimanına ilişkin görüşmelerin geldiği son durumu değerlendirmişti.

Akar, daha önce yaptığı açıklamada ise “Afganistan için uygun sonuca ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading