Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pentagon'dan yeni iddia: Rusya, Doğu Ukrayna’daki taktik tabur sayısının 76’ya çıkardı

Pentagon'dan yeni iddia: Rusya, Doğu Ukrayna’daki taktik tabur sayısının 76’ya çıkardı

ABD Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki taktik tabur sayısını 76’ya çıkardığını duyurdu. Öte yandan Rusya, Moskova füze kruvazörü Moskova'nın batırılmasının ardından karada daha agresif davranmaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 19:09

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 55. gününe girerken Pentagon'dan flaş bir iddia ortaya atıldı.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

"EN SON KONUŞTUĞYUMUZDAN BU YANA 11 TABUR DAHA EKLEDİLER"

Bir grup gazeteciye Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin bilgilendirmede bulunan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, Rus ordusunun doğu Ukrayna’daki yığınağına devam ettiğini bildirdi. Yetkili, “Geçen hafta Perşembe toplam taktik tabur sayısını konuştuğumuzdan bu yana Ukrayna’daki Rus taktik taburların sayısı 76’ya çıktığını değerlendiriyoruz. Yani en son konuştuğumuzdan bu yana 11 taktik tabur eklediler.” ifadelerini kullandı.

ABD'nin Gezi Parkı'nda ağaç katliamı: Cennet gibi bahçeyi mahvedecekler Haberi Görüntüle

RUSYA SON GÜNLERDE ÇOK AGRESİF

Rusya’nın taktik taburları ortalama 800 ile 1000 askerden oluşuyor. Rus güçlerinin tamamının Ukrayna’nın doğu ve güney kesimlerinde olduğunu belirten yetkili, Rus Hava Kuvvetlerinin halen savaş bölgesinde ortalama 200 sorti uçuş yaptığını ve son birkaç gün içinde Rusya’nın uzun menzilli bombardıman uçakları ile Kiev ve Lviv’de askeri hedefleri bombaladığını kaydetti.

Yetkili, Moskova füze kruvazörünün batırılmasından sonra Rusya’nın Karadeniz’deki gemilerinde herhangi bir hareketlenme söz konusu olmadığını kaydetti. Pentagon yetkilisi, ayrıca Donetsk bölgesinde Rusya’nın topçu ateşinin artmaya başladığını belirtti.

ABD’nin Ukrayna ordusuna sağlayacağı obüs topları için Ukraynalı eğitmenlere eğitim vermek üzere hazırlıkların devam ettiğini belirten yetkili, bu eğitimlerin yakın zamanda Ukrayna’nın dışında başlayacağını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading