Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Pentagon'dan şok iddia: Rusya 'sahte bayrak' planını devreye soktu!

Pentagon'dan şok iddia: Rusya 'sahte bayrak' planını devreye soktu!

Ukrayna cephesinde nefesler tutuldu. Pentagon, Rusya'nın saldırıları başlatmak için 'false flag' (sahte bayrak) hazırlığında olduğunu öne sürdü.

Dünya

23.01.2024, 18:38

Diplomatik görüşmelerin fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından barut fıçısına dönüşen Ukrayna cephesi, ABD ile Rusya arasında karşılıklı hamlelere sahne oluyor. "Ukrayna'ya saldırı hedeflemiyoruz" açıklaması yapan ancak hudut hattında 100 bini aşkın askerin orada ne yaptığı sorusuna net bir cevap veremeyen Moskova, bölgede sürdürdüğü tatbikatlarla operasyon hazırlığına hız verdi. 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby

Bu ortamda ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) gelen açıklama dikkat çekti. Pentagon sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal başlatmak için bahane olarak kullanacağı 'falce flag' operasyonlarının devrede olduğunu bildirdi. Sözkonusu 'sahte bayrak' operasyonunda görev alacak kişilere patlayıcı eğitimi verildiği iddia ediliyor. Senaryoya göre aslında Rus tarafına çalışan birimler, dünya kamuoyuna 'Rus ordusuna saldırı' gibi gösterilecek eylemler düzenleyecek. Bunu bahane eden Rus ordusu, Ukrayna'ya yönelik saldırının fitilini ateşleyecek.

Pentagon'un bu mesajına Rusya'nın Washington Büyükelçiliği tepki göstererek şu mesajı yayınladı: "Bir kez daha ilan ediyoruz: ABD'de bize yönelik bu tür suçlamalar asılsızdır."

Son dakika... İsrail Gazze'de insani yardımlara eşlik eden ekipleri hedef... Haberi Görüntüle

VERİLEN SÜRE DOLDUĞUNDA NE OLACAK?

ABD ise Ukrayna ordusuna gönderdiği 200'ü aşkın askeri danışmanla, bir savaş halinde toplu direnişe geçecek asker ve sivil unsurları örgütlüyor. Aynı zamanda Kiev'e bağlı silahlı güçleri teçhizat ve mühimmatla donatmaya devam ediyor. Kremlin, NATO'nun genişlemeyeceğine dair yazılı taahhüdün kendilerine bir hafta içerisinde iletilmemesi halinde başka adımların devreye girebileceğini kaydederek 'operasyon' imasında bulunuyor. NATO ve ABD ise Rusya'nın taleplerini kesin bir şekilde reddediyor. Dünyanın nefesini tutarak izlediği bu gelişmeler, cephede savaşın başlamasına sayılı günler kaldığını ortaya koyuyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading