Yandex Metrica

Pentagon'dan Rusya'nın savaş gemileriyle ilgili açıklama: Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verir

Pentagon'dan Rusya'nın savaş gemileriyle ilgili açıklama: Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verir

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Doğu Avrupa'da Rusya ile ABD ve NATO kuvvetleri arasında muhtemel karşılaşmalar ve kazaları önlemek için "çatışma önleme mekanizması" kurmanın yollarını aradıklarını ancak Rusların henüz bu konuyla ilgilenmediğini belirtti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kirby, "Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verir" ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 18:53

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığında (Pentagon) basın toplantısı düzenleyen Sözcü John Kirby, Rusya-Ukrayna savaşı üzerine önemli açıklamalar yaptı.

Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin açıklaması sosyal medyada olay yarattı! Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin... Haberi Görüntüle

"NATO İLE RUSYA ARASINDA ÇATIŞMAYI ÖNLEMEK İÇİN SEÇENEKLER ARIYORUZ"

Rus güçleri ile bölgedeki ABD ve NATO güçlerinin olası bir çatışmaya girmesine mahal vermemek için Moskova ile herhangi bir iletişim kurulup kurulmadığına ilişkin soruya yanıt veren Kirby, "Şu anda sahada bir çatışma önleme mekanizması yok ama özellikle Ukrayna hava sahası ihtilaflı olduğu ve bu hava sahasının bir kısmı NATO topraklarının hemen karşısında olduğu için, çatışma önleme mekanizmasının önemini kesinlikle anlıyoruz ve bunun için seçenekleri araştırıyoruz." dedi.

Olası bir ayrışma mekanizmasının NATO tarafından mı ABD tarafından mı kontrol edileceğini bilmediğini ifade eden Kirby, "Şu aşamada somut kararlarımız yok ve şu anda Ruslardan bu seçenekleri aramakla ilgileneceklerine dair herhangi bir belirti de yok." diye konuştu.

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Haberi Görüntüle

RUSYA GÜNEYE İNMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Kirby, Rusya’nın Ukrayna'nın başkenti Kiev’e yaklaşmaya devam ettiğini belirterek, “Ukraynalılar da Kiev çevresinde oldukça etkili bir direniş gösteriyorlar ve Rusya’nın güneye hareket etmesini oldukça zorlaştırdılar.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus ordusunun elinde halen çok güçlü silahlar ve önemli bir askeri kapasite bulunduğunu kaydeden Kirby, aynı zamanda, Rusya’nın bu savaşta başarısız olup olmadığı konusunda temkinli ifadeler kullandı.

Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu tespit edildi! Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu... Haberi Görüntüle

BU TABİİ UKRAYNALILARIN SAVAŞMAYACAKLARI ANLAMINA GELMEZ"

Kirby, “Henüz daha 5 gün oldu ve açıkçası Ruslar istedikleri ilerlemeyi kaydedemediler. Ancak bu duruma uyum sağlayıp karşılaştıkları zorluklardan bazılarını aşmayacakları anlamına gelmiyor. Bu tabii Ukraynalıların da kendi ülkeleri için savaşmayacakları anlamına gelmiyor. Dolayısıyla burada yarın, öbür gün ne olacağını bilemeyiz.” dedi.

istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an meselesi! istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an... Haberi Görüntüle

"BUNA TÜRKİYE KARAR VERİR ANCAK RUSYA'NIN ÇIKARMA GEMİLERİ VAR"

Türkiye’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi kapsamında tüm ülkeleri boğazlardan savaş gemisi geçirmeme konusunda uyardığına yönelik açıklamasına ilişkin soruya Kirby, “Montrö Sözleşmesi'nin denizde uygulanması hakkında Türkiye konuşsun. Montrö sözleşmesinin nasıl uygulanacağına Türkiye karar verir. Ancak deniz alanında şunu biliyoruz. Karadeniz'de Rusya'nın çıkarma gemileri var. Bunları da kullandıklarını biliyoruz. Şu anda spesifik olarak şu oldu bu oldu diyemem. Ancak bildiğimiz bir şey var hala savaş unsurları var Karadeniz'de” şeklinde yanıt verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading