Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pelosi ziyareti Ermenistan'ı hayal kırıklığına uğrattı

Pelosi ziyareti Ermenistan'ı hayal kırıklığına uğrattı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Erivan ziyareti Ermenistan'ı hayal kırıklığına uğrattı. Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden umudu kalmayan Ermenistan, Pelosi'nin de yalnızca boş vaatlerde bulunduğunu düşünüyor.

Dünya

23.01.2024, 19:49

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan'da yaptığı konuşma Rusya, Azerbaycan Türkiye'nin tepkisine yol açarken Ermenileri hayalkırıklığına uğrattı. Ermeni Parlamento Başkanı Alen Simonyan, Pelosi'nin ziyaretinden önce "Ermenistan, ABD'den demokrasi, egemenlik, ülkenin toprak bütünlüğü, mümkün olan her alanda destek için etkin destek bekliyor." şeklinde konuşmuştu. Pelosi'nin Erivan'a eli boş gelmesinin ardından Ermenistan'ın Rusya'dan sonra ABD'den de destek göremeyeceği düşünülüyor. Ermenistan Rusya'dan gelecek desteğe ilişkin beklentilerinin kalmadığını ifade ederken Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ve Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'in  Aliyev'e desteğini ifade etmek için Bakü'ye gideceği konuşuluyor. 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

'BEKLENTİLERİMİZ KARŞILANMADI'

Geçen hafta Azerbaycan'a saldırıda bulunan Ermenistan, Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden askeri destek talebinde buşunmuştu. Örgütün her iki ülkeyi de sakin olmya çağırmasının ardından Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan ulusal televizyona verdiği bir demeçte 'Tabi ki çok mutsuzuz. Beklentilerimiz karşılanmadı.' dedi. 

Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Gazze'de ateşkes tasarısını kabul etti:... Haberi Görüntüle

'KURŞUN ATMAYAN TABANCA'

Interfax haber ajansının aktardığına göre Simonyan, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nü kurşun atmayan bir tabancaya benzetti. Rusya'nın “mini Nato”su olarak görülen örgüt, Ermenistan, Beyaz Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan'dan oluşuyor.

AB üyesi ülkeden Rusya'yı kızdıracak karar: Sınır dışı ediliyor Haberi Görüntüle

GRİGORYAN: 'UMUDUMUZ KALMADI'

Pelosi heyeti ise pazar günü Ervian'da yaptığı konuşmada Ermenistan'ın Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü ile mevcut güvenlik düzenlemelerinin başarısızlığına da değinirken, bu tür düzenlemelerin Ermenistan'ın karar vereceği bir konu olduğunu savundu. Ermeni Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan 16 Eylül'de, ülkenin anlaşmanın savunma mekanizmalarının Ermenistan'a yardım etmek için harekete geçirileceğine dair 'artık umudunun kalmadığını' söyledi.

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı Haberi Görüntüle

'ERMENİSTAN'IN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMASI İLGİNÇ'

Nancy Pelosi, Ermenistan'ın Rus liderliğindeki ittifaktan gelen yanıttan hayal kırıklığına uğramasının ilginç olduğunu söylerken Ermenistan'ın güvenlik ihtiyaçlarını vurguladı. ABD'nin Ermenistan'a verdiği desteği artırmayı teklif edebileceğini ima eden Pelosi bu konuda ayrıntılı bir bilgi vermedi. 

Nancy Pelosi'nin Erivan'da yaptığı konuşmada Rusya ve Türkiye ile ilgili konuşmaktan imtina ettiği belirtiliyor. Gazetecilerin Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü KGAÖ ve Rus-Ermeni ilişkileri hakkındaki sorularına rağmen Pelosi, Rusya'dan hiç söz etmedi. Yalnızca "ilişkilerinizi biliyoruz ve ABD ile ilişkilerin daha iyi olmasını umuyoruz" dedi.

PELOSİ ERMENİ DİASPORASININ DESTEĞİNİ HEDEFLİYOR

Pelosi ve heyetinin Ermenistan'ın güvenliğinden endişe duydularını söylemelerine ve ABD'nin destek vereceğini ima etmelerine rağmen fiili bir adım atmayacağı beklenmiyor. Pelosy ziyareti Ermenistan'a verilecek destekten ziyade ara dönemde yapılacak kongre seçimlerinde Ermeni diasporasının desteğini kazanmanın amaçlandığı düşünülüyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarda Azerbaycan'ı suçlayan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye Moskova'dan da tepki geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Yüksek sesle dillendirilen açıklamalar değil, sessiz ve sağduyulu bir yaklaşım istikrarı sağlayabilir." ifadesine yer verildi.

Danimarka'da askere gidecek erkek kalmadı! Kadınlara zorunlu askerlik getiriliyor! Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN YANLISI BİR POLİTİKACI

Azerbaycan Dışişleri bakanlığı Nancy Pelosi'nin açıklamalarını "mesnetsiz ve kabul edilemez" olarak nitelenmiş, "Pelosi'nin Ermenistan yanlısı bir politikacı olduğu biliniyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading