Yandex Metrica

Pelosi'nin Ermenistan ziyareti sonrası ipler koptu! Rusya'dan Ermenistan'a 'Borcunuzu ödeyin' uyarısı

Pelosi'nin Ermenistan ziyareti sonrası ipler koptu! Rusya'dan Ermenistan'a 'Borcunuzu ödeyin' uyarısı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan'a düzenlediği ziyaret sonrası Ermenistan ile Rusya arasında gerilim çıktı. Rusya aleyhine söylemlerin çoğaldığı bir dönemde ziyaret gerçekleştiren Pelosi'nin ardından Rusya doğalgaz ödemeleri için Ermenistan'a kasım sonuna kadar süre verdi.

Dünya

29.01.2024, 08:57

Rusya ile Ermenistan arasında gerilim başladı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan'a düzenlediği ziyaretin ardından Rusya Ermenistan'a doğalgaz ödemelerini yapması için kasım ayının sonuna kadar süre verdi.

Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Haberi Görüntüle

PELOSİ ERMENİSTAN'I DA KARIŞTIRDI 

Diğer yandan Pelosi'nin Ermenistan'a düzenlediği ziyarette başkent Erivanlılar Pelosi'yi ABD ve Fransız bayrakları ile karşılarken, Rusya ile ilişkiler koparmak ve KGAÖ'den ayrılmak için mitingler düzenledi. 

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

RUSYA ALEYHİNE GÖSTERİLER YAPILDI 

Rusya'nın için bulunan posterleri yırtan Ermeniler, Putin ve Rusya aleyhine sloganlar atarak açıkça ABD'nin tarafını tuttuklarını ilan ettiler. 

Girdiği her coğrafyayı karıştıran ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyareti sırasında yaşanan bu durumun etkenlerinden biri olarak, Rusya'nın Ermenistan'ın 'yardım edin' talebine karşı olumsuz yanıt vermesi olarak görüldü. 

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

MOSKOVA'NIN HAYIR CEVABI ERMENİLERİ MEMNUN ETMEDİ 

Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan, Moskova'nın yanıtının beklentilerini karşılamadığını bu yüzden memnun olmadıklarını söyledi. Pelosi ise Erivan'ın Moskova'dan memnun olmadığını açıklamasının ilginç olduğunu kaydetti.  

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

'ERMENİ YANLI SİYASETÇİ' 

Öte yandan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pelosi'nin 'Ermeni yanlısı bir siyasetçi olarak bilindiği' kaydedilirken, çatışmaların 'Ermenistan'ın provokasyonuyla çıktığı' kaydedildi. 

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

KASIM AYINA KADAR ÖDEME YAPIN UYARISI 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Rusya tarafından Ermenistan'a doğalgaz uyarısı yapıldı. 

İddialara göre, Rusya Ermenistan'ın Pelosi'yi karşılaması sonrası uzun süredir borçlarını ödememelerine binaen son ödeme tarihi verdi. 

Rusya Ermenistan'a 2022 yılının kasım ayına kadar borçlarını ödemeleri için ihtar çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading