Yandex Metrica

Paşinyan'dan Rus Barış Gücü talebi: '20 yıl daha uzatmaya hazırız'

Paşinyan'dan Rus Barış Gücü talebi: '20 yıl daha uzatmaya hazırız'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ'da Rus Barış güçlerinin kuvvetini 20 yıla kadar uzatmak için hazır olduklarını söyledi. Üçlü muhtıradan dolayı bu kararı Ermenistan'ın tek başına veremeyeceğini belirten Paşinyan, "Ermenistan ve Rusya bu konuda anlaşırsa çoğunluk sağlanır." dedi.

Dünya

20.02.2024, 05:47

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Karabağ'daki Rus barış güçlerinin görev süresini 20 yıla kadar uzatmak için Soçi'deki üçlü toplantıda bir belge imzalamaya hazır olduğunu söyledi. Paşinyan şu şekilde konuştu:

Rus barış güçlerinin görevlerine devam etmelerini istiyoruz. Barış güçlerinin görev süresini 10, 15 veya 20 yıl uzatan bir belgeye Soçi'de imza atmaya hazırım. Rusya Devlet Başkanı'nın bu girişimi başlatmasını öneriyorum. Teklifi yapabilirim ama Rusya'nın desteklemesi gerekiyor.

İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları yapıldı İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları... Haberi Görüntüle

'ERMENİSTAN VE RUSYA ANLAŞIRSA ÇOĞUNLUK SAĞLANIR'

TASS haber ajansının aktardığına göre üçlü muhtıradan dolayı görev süresini uzatma kararını tek başına veremeyeceğini belirten Paşinyan "Ermenistan ve Rusya bu konuda anlaşırlarsa çoğunluk sağlanır." şeklinde konuştu. 

BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak durulmalı BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN "DAĞLIK KARABAĞ" HAMLESİ


Rusya Federasyonu Karabağ Barış Gücü, İkinci Karabağ Savaşı'nın ardından barışı tesis etmek amacıyla bölgede konuşlandırılmıştı. Rusya'nın Karabağ'da yer alması Azerbaycan Türkleri'nin tepkisine yol açmıştı. 

Mart 2022'de Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimin ardından Rusya Devleet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ayrı ayrı göürşmüştü. Görüşmelerin ardından Kremlin'den yapılan açıklamada ise Karabağ'a "Dağlık Karabağ" denmesi dikkat çekmiş ve tepkiye yol açmıştı.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada Rus kuvvetlerinin barışın sağlanması için bölgede bulunduğu ve bir süre daha kalacağı belirtilmişti. 

İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek Haberi Görüntüle

NEDEN DAĞLIK KARABAĞ?

Ermenistan Azerbaycan'ın aksine bölgeyi Karabağ değil Dağlık Karabağ şeklinde adlandırıyor. Rusya'dan yapılan resmi açıklamada bölgeye Dağlık karabağ denmesi ise bölgenin resmi dilinin Ermenice olduğunu iddia eden Ermenistan'a destek olarak yorumlanıyor. 

2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden dönmüştük! 2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN YARDIM İSTEDİ: RUSYA KARABAĞ'DA KENDİ BAYRAĞINI AÇTI

Ermenistan Farruh köyünü kaybettikten sonra Rusya'ya çağrı yapmış ve Rus Barış Gücü askerlerinin somut atmasını talep etmişti. Ermenistan'ın çağrısının ardından bölgeye giden Rus Barış Güü askerleri, Azerbaycan ordusunun Ermenistan güçlerinden temizlediği Farruh köyüne girmiş ve Barış Gücü bayrağı yerine Rusya bayrağı açmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading