Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pasifik'te yüksek tansiyon! 23 jet ve 8 savaş gemisiyle abluka

Pasifik'te yüksek tansiyon! 23 jet ve 8 savaş gemisiyle abluka

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Tayvan ziyareti sonrası Ada'ya yönelik tehdit seviyesini artırdı. Son olarak Çin'e ait 23 savaş uçağı ve 8 savaş gemisi Ada çevresinde gözdağı turu attı. 

Dünya

23.01.2024, 19:44

Pasifik'te savaş riski her geçen gün yükseliyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyareti sonrası, kendri toprağı olarak gördüğü Tayvan'a yönelik tehditkar tutumunu sertleştiren Çin, deyim yerindeyse Ada'yı abluka altına aldı.

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'e ait 23 savaş uçağı ve 8 geminin Ada çevresinde görüldüğünü, uçaklardan 10'unun Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı kabul edilen hava ve deniz hattının doğusuna ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi" ilan ettiği yerin güneybatı bölümüne uçtuğunu duyurdu.

Açıklamada, Çin'e ait hava ve deniz araçlarının, elektronik takip araçları, devriye uçakları, gemiler ve yer füze sistemleriyle izlendiği aktarıldı.

Trump'tan Biden'ı destekleyen Yahudileri kızdıracak açıklama: 'İsrail yok edilecek' Haberi Görüntüle

"SİVİL DRONE" GERİLİM

Diğer yandan Tayvan'a bağlı Kinmen (Quemoy) Adası'nda Çin ana karasından kontrol edilen sivil bir dronun Ada'daki askeri bölge üzerinde uçtuğu bildirildi. Kinmen Savunma Komutanlığından yapılan açıklamada, dronun fişeklerle uyarılarak uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Çin ana karasının 10 kilometre açığındaki Ada'da Tayvanlı askerlerin nöbet tuttuğu mevziye yaklaşan dronun görüntüleri Çin'de sosyal medyada yayılmıştı. Tayvan askeri birliğinin açıklamasında, drona karşı standart prosedürün uygulandığı, "ateş ederek düşürme gibi, gerilimi tırmandıracak daha agresif tedbirlerden kaçınıldığı" vurgulandı. Dün de yine aynı bölgedeki Tayvan nöbet kulübesi üzerinde uçan Çin dronuna askerilerin taş attığı görüntüler internette yayılmıştı.

The Economist bile havlu attı: İsrail başarısız oldu (At a... Haberi Görüntüle

ABD GEMİLERİNDEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Bu arada ABD Donanmasının Pasifik'teki 7. Filosuna bağlı görev yapan USS Antietam ve USS Chancellorsville gemileri bugün Tayvan Boğazı'ndan geçmişti. Filodan yapılan açıklamada, "kruvaziyer" tipi savaş gemilerinin, "Boğaz'a kıyısı olan ülkelerin hiçbirinin karasularında olmayan bir koridoru kullandığı" belirtilmişti. Çin ordusu, gemilerin geçişi nedeniyle "teyakkuz durumuna" geçildiğini bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading