Yandex Metrica

Pasifik'te gerilim ABD eliyle artıyor! Askeri yardım Çin uçaklarını havalandırdı

Pasifik'te gerilim ABD eliyle artıyor! Askeri yardım Çin uçaklarını havalandırdı

Tayvan ile Çin arasındaki gerilim artıyor. Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ada çevresinde Çin'e ait 22 savaş uçağı, 2 askeri drone ve 5 savaş gemisinin görüldüğünü belirtti.

Dünya

29.01.2024, 21:01

Tayvan ile Çin arasındaki gerilim ABD'nin bölgeye düzenlediği ziyaret ile artmaya başladı. Son yaşanan olayda Tayvan Savunma Bakanlığı, Ada çevresinde Çin'e ait 22 savaş uçağı, 2 askeri drone ve 5 savaş gemisinin görüldüğünü bildirdi. 

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

ÇİN TAYVAN ÇEVRESİNDE ASKERİ UÇUŞLAR GERÇEKLEŞTİRİYOR 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, uçaklardan 4'ü ile 1 askeri dronun, Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan hava ve deniz hattının doğusuna, 5 uçak ve 1 dronun ise Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği yerin güneybatısına uçtuğu belirtildi.

Diğer yandan 2 SU-30, 2 JH-7 savaş uçağı ve "BKZ-007" tipi askeri dron, Tayvan Boğazı'ndaki etki alanlarını sınırladığı varsayılan "orta çizgi"yi geçerken 4 J-16 savaş uçağı, 1 Y-9 EW elektronik harp uçağı ve "WZ-7" tipi askeri dronun ADIZ'ın güneybatısına uçtuğu ifade edildi.

Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Haberi Görüntüle

ŞANGHAY ZİRVESİ'NİN OLDUĞU GÜNE DENK GELDİ 

Ayrıca söz konusu uçuşlar, Şanghay İşbirliği Örgütünün Özbekistan'ın Semerkant şehrinde Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi'nin düzenlendiği güne denk geldi.

Çin'in, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin geçen ay başındaki ziyaretinin ardından Tayvan çevresindeki askeri devriye faaliyetlerini ve Tayvan Boğazı'nı ayıran itibari "orta çizgi"yi geçtiği uçuşları artırdığı gözleniyor.

Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Haberi Görüntüle

ABD TAYVAN'A İLK KEZ ASKERİ YARDIM YAPMAYA HAZIRLANIYOR 

ABD ise Çin'le artan gerilim sırasında, Tayvan'a milyarlarca dolarlık askeri yardım sağlamak için harekete geçti. Senato Dış İlişkiler Komitesi Çarşamba günü, Tayvan'a dört yıl boyunca yaklaşık 4,5 milyar dolarlık askeri yardım sağlayacak bir yasa tasarısını onayladı.

Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Haberi Görüntüle

ABD ÇİN'E YAPTIRIM UYGULANABİLİR 

ABD'nin uzun süredir Tayvan'a silah sattığı bilinirken bu sefer yapılacak olan yardım ile doğrudan Çin'e karşı yaptırım planı hazırlandığı da bildirildi.

Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih verildi Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

ABD'NİN İHTİLAFLI BÖLGE ZİYARETİ GERİLİMİ ARTIRDI  

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Çin ile ihtilaflı olan bölge Ada'yı 25 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk yetkili olmuştu. Yaşanan bu olay Çin'in tepkisini çekmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading